Otteluraportit

LAPUA KOVEMPI KOTEREISSA

Lipottaret - Virkiä 1 - 2 (0 - 6) (2 - 1) (0 - 0) (5 - 7)

Raksilan illassa väännettiin toista puolivälierottelua yli kolme tuntia, ennen kuin vierasjoukkue kampesi voiton neljännessä kotiutuslyöntikisassa ja siirtyi ottelusarjassa 2 - 0 johtoon.

Avausjaksolla näytti siltä, että Virkiä rallattelee helppoon vierasvoittoon. Emännät tarjoilivat kolme ensimmäistä juoksua harhaheitolla ja räpylästä. Kotijoukkueen tilanteiden rakentelu oli vaikeaa, varsinkin kun vaihtolyönnit hyvin usein napsahtivat suoraan ulkopelaajien räpylöihin.Tästä johtuen emännät jäivätkin avausjaksolla vain kahteen kolmostilanteeseen. Kun vielä Elli Katteluksen kumura pomppasi kolmoskopparin yli maisemiin kahden juoksun arvoisesti ja Maaret Ahonen onnistui kertaalleen, komeilivat taululla avausjakson ansaitut voittolukemat Virkiälle 0 - 6.

Toiselle jaksolle kotijoukkue saapui sisuuntuneena ja valmiina kamppailemaan jaksovoitosta. Janette Lepistö siirsi vieraat johtoon, mutta Juulia Salonen tasoitti Neea Mikkolan pomputellessa palloa. Jos Lipottaret lahjoitti ottelun avausjuoksut harhalla, avitti Virkiä puolestaan tarjoilemalla kotijoukkueelle voittojuoksun heittämällä kolmospesältä yli, jolloin Ella Korpelan hölkytteli kotipesään. 

Supervuorossa Virkiä sai aikaan kolmostilanteen, mutta tällä kertaa Lepistön yritys jäi vaisuksi. Kotijoukkue puolestaan ei saanut omalla sisävuorollaan aikaan edes kolmostilannetta, joten ratkaisua lähdettiin hakemaan kotiutuslyönneistä.

Kotareissa yleisölle tarjottiinkin herkkua neljän kierroksen ja 28 parin verran. Ensimmäisellä kierroksella molemmat onnistuivat kotiutuksissan kaksi kertaan. Parilla seuraavalla kierroksella kotijoukkueella oli tilaisuus niistää voitto, mutta tällä kertaa kovuus ei riittänyt, vaikka voittoa tarjottiin. Niinpä lopulta neljännellä kierroksella Lapuan kaikki kolme paria onnistuivat, eikä kotijoukkue enää pystynyt vastaamaan, joten voitto Lapualle.

Seuraavan kerran joukkueet mittelevät paremmuudestaan jo huomenna Lapualla, jossa ottelusarja on katkolla Virkiälle. 

PALKITUT                               LIPOTTARET                                  VIRKIÄ

I                                               Elina Kärsämä                                 Paula Saloranta

II                                              Emilia Linna                                     Saija-Maria Saari

RAUMALLE TÄYSI POTTI RAKSILASTA

LIPOTTARET - RAUMA     0 - 2   (1 - 3) (0 - 2)

Pimenevässä illassa pelattu viimeinen jatkosarjan kotiottelu ei emännille juuri ilonaiheita tarjonnut. Vierasjoukkue Raumakaan ei esittänyt parastaan, mutta oli paikalla olevista joukkueista parempi ja vei ansaitun voiton mukanaan.

-Aika nihkeää peliä molemmin puolin, mutta meillä ulkopeli oli hyvää ja oltiin koko ajan askeleen edellä vastustajaa, kommentoi Rauman ykkösenä palkittu Jenna Kammi-Rahnasto.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin Siri Eskola.

-Tehtiin ihan liian paljon omia tyhmiä virheitä, kertasi pettynyt Eskola.

Kaksikon tämän iltainen kohtaaminen ei jää historian kirjoihin suurena klassikko-otteluna, vaan pikemminkin kahden alavireisen joukkueen nuhjaamisena.

-Tänään kentällä nähtiin kaksi väsynyttä joukkuetta, kun pelitahti tällä hetkellä pitkine matkoineen on tämä. Ulkopeli on ollut koko ajan hyvää ja sisäpelin ongelmat ovatkin tiedossa, tiivisti Rauman pelinjohtaja Tuomo Pekkala.

- Vaikeudet alkoivat tänään jo kentälle menossa ja jatkuivat huonoilla vaihtolyönneillä. Tällä kolmostilannemäärällä ei voi voittaa, vaikka vastustaja voittoa tarjoaakin. Tiukista lukemista huolimatta ei vastustajalla ollut mitään hätää missään vaiheessa, analysoi Lipottarien pelinjohtaja Antti Vihtkari.

Rauma varmisti voitollaan runkosarjan viidennen sijan ja kohtaa puolivälierissä Porin. Lipottarille tappio tiesi sarjan seitsemättä tilaa ja puolivälierävastustajaksi Lapuaa tai Jyväskylää. Jatkosarjassa joukkue kohtaa vielä vieraissa Kempeleen ottelussa, jolla kummallekaan ei ole sarjasijoituksen kannalta merkitystä. Voitot kauden aikaisemmissa kohtaamisissa ovat tasan, joten sunnuntaina naapurusten kesken taistellaan siis Pohjois-Pohjanmaan naispesiksen valtikasta.

KUIVAN KAUDEN PÄÄTÖS

Lipottaret - Kirittäret     2 - 1k (1 - 2) (4 - 1) (1 - 1) (3 - 1)

Lipottaret voittokantaan kuukauden tauon jälkeen

Raksilan pesäpallostadionin kesäsateessa päättyi kotijoukkueen tasan kuukauden mittainen voitoton taival naisten superpesiksessä. Emännät kaatoivat tasaisen kamppailun jälkeen hallitsevan mestarin Kirittäret kotiutuslyöntikilpailuissa.

Jo avausjakso enteili tasaista ja pitkään venyvää iltapuhdetta. Lipottaret hallitsi niukasti ottelun alkua, muttei pystynyt juoksujen tekoon. Kirittäret sai kolmannessa vuorossa peliään hiukan pyörimään ja siirtyi kahden juoksun johtoon vapaataipaleella ja Emma Sallisen kotiuttaessa Laura Määtän. Emäntien juoksutili aukesi vasta päätösvuorossa Siri Eskolan kolmospussin saatellessa Jenina Säkkisen kotipesän turviin. Kun lisäjuoksuja ei nähty, avauspiste lähti niukasti, mutta ansaitusti Jyväskylään.

Kakkosjaksolla ottelu hallinta siirtyi selkeämmin kotijoukkueelle. Juulia Salonen siirsi emännät johtoon, mutta Kirittäret kuittasi välittömästi Iina Valkeejärven onnistumisella. Emilia Linnan kupperilla Lipottaret siirtyi jälleen johtoon ja viimeisessä vuorossa Jenina Säkkinen yllätti vastustajan kolmoskopparin lyömällä kunnarin tyhjään kenttään. Kun Eveliina Lämsä vielä kotiutti Säkkisen, kirjattiin jaksovoitto kotijoukkueelle.

Supervuorossa juoksut tasattiin, joten ratkaisua jouduttiin hakemaan kotiutuslyöntikisasta. Kotijoukkueen ruuti oli kosteista olosuhteista huolimatta kuivaa ja kotarin kautta otteluvoitto kotijoukkueelle.

Vierasjoukkueen parasta peliä esitti Marjukka Urpelainen, joka esitteli ottelussa upeita vaihtolyöntejä.

- Kolmostilanteita saatiin suurin piirtein saman verran Oulun kanssa, mutta tällä kertaa ei ollut ruuti tarpeeksi kuivaa, että olisi saatu enemmän juoksuja tehtyä, kommentoi Urpelainen.

Kotijoukkueen ykkönen tänään oli kunnarin lyönyt ja neljä juoksua tuonut lukkari Jenina Säkkinen.

- Saatiin peliin hyvä lähtö ja ensimmäinen ulkovuoro oli pitkästä aikaa hyvä ja sisäpeli toimi aikaisempaa paremmin. Voitto hallitsevasta mestarista tuntuu tietysti myös hyvältä, nautiskeli Säkkinen

Kirittärien pelinjohtaja Jukka-Pekka Karttunen oli ottelun jälkeen mietteliäänä.

- Oltiin tänään aikalailla vaisuja. Vastustajan lukkarit saivat korkeilla syötöillä sekoitettua meidän peliä, eikä ajatus ollut mukana, mikä teki pelaamisesta vaikeaa. Toki tämä yksikin piste voi jatkossa osoittautua äärimmäisen tärkeäksi, mutta ennen Lapua-peliä täytyy palaverin ja treenamisen kautta löytää peli-ilme ja tappamisen meininki, pohdiskeli Karttunen.

Lipottarien pelinjohtajalle voitto puolestaan maistui hyvälle.

-Itseluottamukselle todella tärkeä juttu. Ei ihan nappisuoritus tänäänkään, mutta vastustajakaan ei ollut ihan parhaimmillaan. Pelin ailahtelu on ollut meillä ongelmana, mutta tänään tehtiin palot paikoista ja molemmat lukkarit pelasivat hyvän pelin, iloitsi Vihtkari.

Lipottaret matkaa seuraavaan otteluun ensi tiistaina Porin Pesäkarhujen vieraaksi. Jatkosarjan viimeinen kotiottelu pelataan torstaina 10.8 klo 18, jolloin vastustajaksi saapuu Rauman Lukko.

PALKITUT                           LIPOTTARET                               KIRITTÄRET

I                                           Jenina Säkkinen                           Marjukka Urpelainen

II                                          Siri Eskola                                    Laura Määttä

PISTEET TOISTAMISEEN LAPUALLE 

Lipottaret  - Virkiä      0 - 2     (4 - 6) (1 - 6)

Lipottarien kotiottelu Lapuaa vastaan noudatteli turhankin tutuksi tullutta kaavaa. Pitkiä jaksoja pelissä tahkotaan tasaväkisesti vastustajan kanssa, mutta ratkaisuhetkillä puuttuu se viimeinen rutistus, jolla jaksoja käännetään voitoksi. Lisäksi lukuisat virheet omassa tekemisessä tarjoavat vastustajille liikaa etumatkaa voittotaistelussa. 

Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkueella oli mainio tilaisuus haastaa Lapua taisteluun jaksovoitosta, mutta jakso lopulta vieraille. Toinen jakso ratkesi kolmannessa vuoroparissa, jossa Lapua teki peräti viisi juoksua. 

-Tasainen esitys meiltä ja toiselle jaksolle parannettiin vielä ulkopeliä. Sisäpelissä onnistumiset jakaantuivat laajalle rintamalle, iloitsi Lapuan ykköspalkittu Janette Lepistö.

Kotijoukkueen ykkösenä palkittiin sataprosenttista kärkilyöntipeliä esittänyt Ella Korpela.

- Ensimmäisellä jaksolla oltiin hyvin pelissä kiinni ja saatiin juoksujakin tehtyä, mutta räpylästä annetaan ihan liikaa juoksuja, että voitaisiin taistella jaksovoitoista, pyöritteli Korpela.

Lapuan pelinjohtaja Jukka Liikala oli tyytyväinen ottelun jälkeen.

- Voitto lämmittää ja loppua kohti peli parani koko ajan. Lyönti kävi hyvin keppiin ja Lepistön kuusi ja Pippolan kolme lyötyä tietysti miellyttää, totesi Liikala.

Lipottarien pelipomo Antti Vihtkari löysi joukkueensa otteista paljon parannettavaa, mutta myös jotakin positiivista.

- Oli edelliseen otteluun verrattuna yritystä ja taistelua ja päästiin pelifiilikseen. Edelleen tehdään kuitenkin järkyttävä määrä virheitä, kopinnostopaloja ja räpylävirheitä. Tällä virhemäärällä ei ole mitään jakoa pärjätä Lapuan tasoista vastustajaa vastaan, puhalteli Vihtkari.

Pelit jatkuvat Lipottarien osalta jo torstaina vierasottelulla Mansea vastaan. Kotikentällä joukkue esiintyy seuraavan kerran lauantaina 5.8. klo 17 Jyväskylän Kirittäriä vastaan.

PALKITUT                                LIPOTTARET                                      VIRKIÄ

I                                                Ella Korpela                                        Janette Lepistö

II                                               Jenina Säkkinen                                 Paula Saloranta

                

DRAAMAA RAKSILAN ILLASSA

Lipottaret - Rauma     0 - 1  (1 - 1) (0 - 2)

Pesäpallon ystävät saivat kesäisen lämpimän illan lisäksi nauttia jännittävästä ja tasaväkisestä ottelusta, joka päättyi vierailijoiden niukkaan, mutta ansaittuun voittoon. Kotijoukkue tarvitsi otteluun lähtiessä vähintään pisteen varmistaakseen paikan ylempään jatkosarjaan riippumatta muiden joukkueiden tuloksista.Hyvästä lyöntikelistä huolimatta juoksuilla ei päästy herkuttelemaan, sillä molempien joukkueiden ulkopeli piti vastustajan kotiuttajat kurissa. Tappion pettymystä kotijoukkueen leirissä helpotti tieto, että kaikesta huolimatta pelit jatkuvat ylemmässä jatkosarjassa.

Avausjaksolla Rauma oli tilanteiden rakentelussa hieman niskan päällä, mutta kotijoukkue rakenteli avausjuoksun kolmannessa vuoroparissa Siri Eskolan kotiuttaessa Eveliina Lämsän. Rauma kuitenkin kuittasi viimeisessä vuoroparissa Kylä-Kausen saatellessa Mäki-Maukolan kotipesän turviin. Synkkiä pilviä emäntien taivaalle ilmestyi jakson puolivälissä, kun Anna Hemmilä loukkasi pallontavoittelutilanteessa jalkansa ja joutui jättämään ottelun kesken. Emäntien viime otteluissa joukkueella on ollut vaikeuksia saada peliään käyntiin ja vastustajat ovat usein päässeet ratkaisevalle karkumatkalle. Tänään joukkue oli alusta asti mukana ottelussa ja ottelua käytiin tasaväkisissä merkeissä.

Toisella jaksolla emäntien juoksuhanat olivat tyystin tulossa, joten Rauma nappasi kaksi pistettä mukaansa Kylä-Kausen ja Suomisen onnistumisilla. Rauma vei kolmostilanteet ottelussa nimiinsä lukemin 14 - 9 ja rakenteli tilanteita emäntiään paremmin, joten pisteet ansaitusti länsirannikolle. Tappiosta huolimatta kotijoukkueen ilonaiheeksi voidaan nostaa ulkopelin huomattava parantuminen aikaisempiin otteluihin verrattuna. Sisäpeli hakee ajoittaisista välähdyksistä huolimatta vielä tasonnostoa, että joukkue voi taistella otteluiden voitosta.

Kempeleen kolmen pisteen voitto Seinäjoella takasi sen, että Lipottaret jatkaa pelejään ylemmässä jatkosarjassa ja Seinäjoki jäi nuolemaan näppejään. Tämä naapuriavun myötä joukkue varmisti myös, että pääsee heti ensimmäisellä superpesiskaudellaan pelaamaan puolivälieräotteluita. Jatkosarjan pelit käynnistyvät Lipottarien osalta ensi viikon tiistaina, jolloin Raksilaan saapuu runkosarjan voiton viimeisellä kierroksella nimiinsä vienyt Lapuan Virkiä.

 

 

 

LIPOTTARET KYYKKÄSI LAPUALLE

Lipottaret - Virkiä     0 - 2 (0 - 6)(2 - 6)

 

Sarjakakkonen Lapuan Virkiä näytti pelaamisen mallia ja haki vieraspisteet Raksilasta ehjän esityksen jälkeen.

Kotijoukkue voitti hutunkeiton ja aloitti sisältä, mutta vaisun esityksen myötä etenijää ei saatu ykköspesää pidemmälle. Lapua puolestaan rakenteli välittömästi kärjestä palottoman ajolähdön, josta Janette Lepistö iski pallo väliin ja vieraat johtoon. Vierailijat löivät pallon vielä kolmesti väliin ja avausvuoron jälkeen tilanne oli jo 0 - 4 Lapuan eduksi. Toisen tasoittavalla Saari ja Rintamäki sinetöivät jo jakson loppulukemiksi 0 - 6 vieraille. Lipottaret ei missään vaiheessa saanut sisäpeliään toimimaan ja jäi avausjaksolla vain kahteen kolmostilanteeseen.

Tauon jälkeen Virkiä siirtyi heti kolmen juoksun johtoon Saaren ja Lepistön kotiutuksilla ja kotijoukkueen harhaheiton avustamana. Emännät tekivät tauolla pieniä muutoksia lyöntijärjestykseen ja Juulia Salonen kavensikin lyömällä kotijoukkueelle päivän avausjuoksun tasoittavalla vuoroparilla. Lapua kuitenkin kaasutti toisessa vuorossa turvalliseen neljän juoksun johtoon, eikä antanut enää kotijoukkueelle siimaa jaksovoittoa ajatellen. Päivän toisen pinnansa Lipottaret sai päätösvuorossa vapaataipaleella, jaksolukemat Virkiälle 2 - 6.

- Sekä sisä- että ulkopeli toimivat tänään hyvin ja tekeminen oli laadukasta, totesi Virkiän ykköspalkittu Saija-Maria Saari  tyytyväisenä oman joukkueensa esitykseen.

Lipottarien ykkösenä palkittu Ella Korpela oli luonnollisesti pettynyt ottelun jälkeen.         

-Jostakin syystä ei oltu taas alussa hereillä ja kaveri pääsi karkuun. Autettiin vastustajaa myös lukuisilla ulkopelivirheillä, ihmetteli Korpela. 

Virkiän onnistujia olivat tänään koko ykköskärki sekä kolmesti kotiuttaneet Lepistö ja Rintamäki. Lapualaiset olivat rutinoituneita sekä mailan varressa että räpyläpelissä, eivätkä päästäneet emäntiä missään vaiheessa hamuamaan kuskin paikalle. Kotijoukkueelta voidaan mainita palkittujen Korpelan ja Lämsän lisäksi Siri Eskola.Tappion myötä kotijoukkue joutuu jännittämään loppusijoitustaan runkosarjan viimeiseen otteluunsa, jossa Lipottaret kohtaa Rauman ensi keskiviikkona Raksilassa. Voitto tuosta ottelusta riittää todennäköisesti siivittämään joukkueen ylempään jatkosarjaan, joten tervetuloa kaikki kannustamaan!

PALKITUT                                 LIPOTTARET                            VIRKIÄ

I                                                 Ella Korpela                               Saija-Maria Saari

II                                                Eveliina Lämsä                          Paula Saloranta

 

LIPOTTARET VIRHEILI PISTEET VIERAILLE

 

Lipottaret - Kirittäret       0 - 2  (3 - 8) (1 - 3)

Kotijoukkue Lipottaret oli tänään Raksilassa pelatussa ottelussa hyvinkin kohtelias emäntä ottelussaan Jyväskylän Kirittäriä vastaan. Ottelun alussa vierasjoukkueelle lahjoitettujen muistamisten lisäksi kotijoukkue nihkeän esityksen jälkeen lahjoitti myös kolme sarjapistettä vieraiden matkaan.

Avausjaksolla Kirittäret meni menojaan jo ensimmäisessä vuoroparissa takomalla ulkokentän avustuksella neljä juoksua. Kotijoukkue pomputteli ja punnitsi palloa avausjaksolla useamman juoksun edestä, joten avauspiste lirahti vierasjoukkueen plakkariin helposti. Jos emäntien ulkopeli oli alle oman tason, myöskään sisäpeli ei luistanut odotetusti. Lipottaret kavensi Kirittärien useamman juoksun karkumatkaa Eskolan kahdella rajapuhkaisulla ja Salosen kotiutuksella.

Jälkimmäisellä puoliskolla emännät pystyivät paremmin haastamaan mestareita, mutta Kirittäret oli kuitenkin edelleen tukevasti kuskin paikalla ja hallitsi tapahtumia. Kotijoukkueen räpylä kesti avausjaksoa paremmin, mutta mailan varressa onnistumiset antoivat edelleen odottaa itseään, eikä kotijoukkue päässyt missään vaiheessa tosissaan taistelemaan jaksovoitosta. Ainoaksi juoksuksi jäi Sara Kinnusen kotiutus, mikä ei riittänyt Kirittärien onnistuessa kolmesti.

Kokonaisuutena Kirittärien suoritusvarmuus sekä sisällä että ulkona oli tänään monta luokkaa Lipottaria parempaa. Kokeneet Hukka, Urpelainen ja Nieminen etunenässä antoivat Oulun junnuille esimerkkiä laadukkaasta ja taidokkaasta suorittamisesta. Kirittäret jatkaa vahvaa menoaan kohti sarjakärkeä kotijoukkueen jatkaessa taistelua ylemmän loppusarjan paikasta. Lipottaret jatkaa pelejään maanantaina viimeisellä vierasreissullaan Lappeenrantaan, jossa vastaan asettuu sarjassa toiseksi viimeisenä majaileva PesäYsit.

 

 

 

Lipottaret vireessä Raksilassa

Emilia Linnan huikea lyöntivire siivitti Lipottaret tärkeään voittoon paikallisottelussa.

Lipottarien nousujohteinen kausi sai jatkoa joukkueen kaadettua Viikon Matsissa Kempeleen Kirin jaksoin 1 – 0 (9 – 5) (1 – 1). Kotijoukkueen onnistujia olivat 11 kärkilyöntiä kerännyt, 1+3 juoksua lyönyt ja kaksi juoksua tuonut Emilia Linna sekä neljä juoksua takonut jokeri Juulia Salonen.

-Lähdettiin keskittymään omaan peliin ja se toi onnistumisia sisäpeliin ja saatiin tulostakin aikaan. Ennakkoon tiedettiin, että ollaan vahvoilla, kun lyödään laadukkaita lyöntejä ja räpylä kestää, iloitsi ykköspalkinnon napannut Linna.

Koleaan ja tuuliseen Raksilaan saapuneet 422 katsojaa näkivät avausjakson huipennuksen kolmannessa vuoroparissa, jossa kotijoukkue rummutti peräti kuusi juoksua ja karkasi lopulta tavoittamattomaan johtoon ja jaksovoittoon.

Toinen jakso pelattiin huomattavasti tasaisemmissa merkeissä. Lipottaret johti Salosen kotiutuksella aina viimeisen vuoron tasoittavalle saakka, jossa Kempele hyvän painostuksen jälkeen tasoitti jakson Heta Rautiaisen lyönnillä.

Kempeleen leirissä ykköspalkittu Jenna Hakkarainen ja pelinjohtaja Sami Lassila olivat ottelun jälkeen pettyneitä.

-Tulos ei ollut se mitä tultiin hakemaan, vaikka peli paranikin loppua kohti. Avausjakson hyvästä alusta huolimatta ei pystytty pitämään johtoasemaa ja kaveri oli tänään parempi, harmitteli Kempeleen pettynyt Lassila.

Lipottarien pelipäällikkö Antti Vihtkari oli tyytyväinen päivän voittoon ja kahteen pisteeseen, vaikka mahdollisuudet oli täyteenkin pistepottiin.

-Kempelettä vastaan molemmat pelit olivat tiukkoja ja tasaisia ja varmaan pisteetkin jakautui aika oikeudenmukaisesti tasan, analysoi Vihtkari.

Voiton myötä oululaiset vankistivat kuudetta sijaansa ja Kempele jatkaa pelejään tasaisessa sarjassa yhdeksännellä sijalla.

 

 

PONKILASTA PARI PISTETTÄ PLAKKARIIN

LIPOTTARET - VAARAPESIS  2 - 1k (0 -1) (3 - 2) (0 - 0) (3 - 0)

Muhosella pelattiin kahden tasaväkisen joukkueen taistelu, joka ratkesi kotijoukkueelle vasta kotiutuskilpailun jälkeen. Avausjakson ainoaksi onnistumiseksi jäi lopulta Roosa Hussan hermopallo polttolinjaan, joka riitti saattelemaan Essi Saastamoisen kotipesän turviin. Ennen ottelua alkanut kesäsade jatkui vielä ottelun alkuvuorojen ajan, joten märkä kenttä ja pallo veivät vauhdin lyönneistä,eikä ottelun taso noussut olosuhteista johtuen kovin korkeaksi. Olosuhteet asettivat haasteita etenkin kotiutukseen, joissa molempien joukkueiden yritykset jäivät puolittaisiksi.

Toiselle jaksolle kotijoukkue asteli sisuuntuneena ja siirtyi Emilia Linnan ja Anna Hemmilän kotiutuksilla johtoasemaan.Kolmannessa vuorossa Iina Lehtinen ensin kavensi ja neljännen vuoron aloittavalla tasoitti tilanteeksi 2 - 2 ennen kotijoukkueen viimeistä sisävuoroa. Emännät saivatkin pakkotilanteessa järjesteltyä ajolähdön, josta jokeriksi vaihdettu Linna saatteli Jenina Säkkisen kotiin ja samalla koko ottelun supervuoroon.

Lipottaret aloitti supervuoron sisältä, mutta pelinrakentelu tukahtui alkuunsa kahteen kakkospaloon ja jäi tyystin vaille kolmostilanteita. Kajaani sai rakenneltua peliään hieman paremmin kaikkien palojen tullessa niukasti kolmospesältä, joten näin myös Kajaani jäi juoksuitta.

Kotiutuslyöntikisassa Lipottarien onnistujia mailan varressa olivat Siri Eskola, Juulia Salonen ja Sara Kinnunen. Kajaanin kotiuttajien ruuti puolestaan ei tällä kertaa ollut kuivaa ja kotitutusyritykset jäivät vaisuiksi, joten voitto emännille.

Sarjataulukon keskivaiheilla joukkueet ovat tiukasti muutaman pisteen sisällä, joten emännille voitto yhdestä päävastustajasta oli erittäin tärkeä taisteltaessa paikasta ylempään loppusarjaan. Ensi viikon keskiviikkona 5.7. Raksilassa koetaan todellista paikallispelin huumaa, kun kiilaan juoksee rakas naapuri Kempeleen Kiri! Ottelu alkaa klo 18. Tervetuloa!

PALKITUT                    LIPOTTARET                                    KAJAANI

I                                    Emilia Linna                                       Iina Lehtinen

II                                   Eveliina Lämsä                                  Laura Karjalainen

 

 

TAPPIO TIUKAN TAISTELUN JÄLKEEN

 

LIPOTTARET - MANSE PP    0 - 2 (2 - 3) (3 - 4)

 

Sarjakärki Manse niisti Raksilan tuulisessa säässä käydystä tasaisesta ottelusta lopulta kaikki kolme pistettä matkaansa. Avausjaksolla Manse rakenteli heti kärjellään palottoman ajon, josta Jatta Vuorisen kaksi kotiutusta siirsivät vieraat johtoon. Kotijoukkue tasoitti tilanteen kolmannessa vuorossa, joten ratkaisu jäi viimeisen vuoroparin varaan. Ala-Lipasti kotiutti Peltokankaan ja kotijoukkue oli pakkosaumassa omalla tasoittavallaan. Hyvästä painostus ei kuitenkaan riittänyt, joten avausjakso vieraille niukasti.

Jälkimmäisellä puoliskolla kotijoukkue vei peliä ja viimeiseen vuoroon mentäessä kotijoukkue johti lukemin 3 - 2. Manse näytti jälleen loppukirinsä kovuuden tasoittamalla jakson harhaheiton turvin ja kuittaamalla lopullisesti ottelun nimiinsä jälleen neljä juoksua lyöneen Vuorisen onnistumisella.

Kokonaisuutena ottelu eteni hienokseltaan kotijoukkueen hallinnassa, mutta jaksojen ratkaisuhetkillä Mansen johtavien pelaajien kokemus ja kovuus käänsivät ottelun vieraille. Juhannustauosta huolimatta pelituntuma ja suorittaminen oli molemmilla joukkueilla sisäpelissä hyvää. Kärkilyönnit ja kolmostilanteet kirjattiin ottelussa Lipottarille, joten pisteittä jääminen oli pettymys, vaikka vastustajana olikin sarjan kärkijoukkue. Mansen parhaimmistoa tänään olivat Peltokangas, Kiviharju, Ala-Lipasti ja Vuorinen. Tappiosta huolimatta Lipottarista löytyi onnistujia laajalta rintamalta kunnarin iskeneen ykköspalkittu Ella Korpelan johdolla.

Seuraavaan kotiotteluunsa Lipottaret matkaa Muhoksen Ponkilaan, jossa vastaan tulevana torstaina asettuu Kajaanin VaaraPesis.   

 

 

Korpelan tähtäimessä jo perjantain Lappajärvi-ottelu

PISTEET PIRTEÄLLÄ ESITYKSELLÄ

 

Lipottaret - Seinäjoki          2 - 0 (6 - 2) (7 - 1)

Hyvässä lyöntikelissä pelattu ottelu kartutti kotijoukkueen pistesaldoa kolmella pisteellä. Lipottaret hallitsi ottelua alusta loppuun ja kaatoi Seinäjoen Maila-Jussit jaksoin 2 - 0.

Seinäjoki voitti hutunkeiton ja aloitti sisältä jääden ilman juoksuja. Kotijoukkue puolestaan ratkaisi avausjakson heti ensimmäisen tasoittavalla. Ratkaisijan viittaa harteilleen sovitteli Eveliina Lämsä, joka tälläsi pallon kakkosjatkeelta maisemiin kunnarin ja kahden tavallisen edestä. Parivaljakko Törmänen - Kärsämä askarteli vielä taululle lukemiksi 4 - 0 avausvuoron jälkeen. Seinäjoki ahdisteli vielä  kotijoukkuetta Kaisaleena Rautakorven kunnarila ja tavallisella, kunnes Lämsän jakson neljäs lyöty ja Juulia Salosen onnistuminen ratkaisivat jakson lopullisesti kotijoukkueelle.

Emännät aloittivat tauon jälkeen räväkästi Ella Korpelan paukauttaessa ensimmäisenä lyöjänä kakkospesän päältä kunnarin tyhjään kenttään. Tämän jälkeen ketsuppipullo törähti kunnolla vasta kolmannessa vuoroparissa, jossa Lipottaret nakutteli Emilia Linnan kunnarin johdolla peräti kuusi juoksua, osin ulkokentän avustuksella. Vierasjoukkueelle pientä lohtua toi Saara Suomalaisen lyömä viimeisen vuoron kavennusjuoksu, jonka jälkeen taululla komeilivat toisen jakson loppulukemat 7 - 1.

Kokonaisuutena Lipottarien otteista paistoi peli-ilo ja luottamus omaan tekemiseen. Ulkopeli on alkukauden lievän haparoinnin jälkeen loksahtanut uomiinsa ja pallot tarttuvat varmasti räpylöihin. Myös sisäpeli pyöri mallikkaasti tuottaen ottelussa monipuolisilla vaihtolyönneillä yhteensä 24 kolmostilannetta, joista etenijää myös kotiutettiin hyvällä prosentilla. Erityisen positiivista on, että joukkue on sisäistänyt superin vaatimustason, eikä otteluiden sisällä tule enää isoja notkahduksia.

Vierasjoukkue Seinäjoki jätti tänään itsestään yllättävän vaisun vaikutelman, eikä joukkueella ollut juurikaan mahdollisuuksia haastaa kotijoukkuetta taisteluun voitosta. Joukkueen ulkopeliä leimasivat runsaat räpylävirheet ja sisäpeliä puolestaan söivät lukuisat ykköspalot.

Lipottarien seuraava ottelu on vuorossa jo perjantain 16.6, jolloin joukkue matkaa Lappajärven Veikkojen vieraaksi.

PALKITUT                                  LIPOTTARET                                   SEINÄJOKI

I                                                  Eveliina Lämsä                                 Kaisaleena Rautakorpi

II                                                 Ella Korpela                                      Niina Härkönen

 

 

 

 

 

PUHDAS VOITTO PESÄYSEISTÄ!

 

Lipottaret saalisti kauden kolmannen voittonsa ja ensimmäisen täyden kolmeen pisteen potin kaatamalla Lappeenrannan pesäysit jaksoin 2 - 0 (4 - 0) (6 - 1). voiton myötä pistepussissa on jo kahdeksan pistettä ja sarjataulukossa sijoitus hienosti viides. 

KENTÄN KUNINGATAR KÄRSÄMÄ

Kuten numerot kertovat, ottelu eteni kotijoukkueen hallinnassa alusta loppuun, eikä vierailijalla ollut tänään mahdollisuuksia varmasti pelanneita emäntiä vastaan. Emilia Linna voitti hutunkeiton, ja kotijoukkue suuntasi ulkokentälle. Alkukaudesta yskähdellyt räpyläpelaaminen loksahti uomiinsa, ja Pesäysit jäikin avausjaksolla ainoastaan kahdeksaan kärkilyöntiin.

- Eipä tarvinnut paljon merkkiä näytellä, kun itse tehtiin palot. Olimme huonoja tänään, totesi pelinjohtaja Ville Lanttakin taiston päätyttyä.

Kapellimestarina ja kentän ylivoimaisena ykkösenä hääri lautasen ääreen komennettu Elina Kärsämä, joka piti vastustajan sisäpelin täysin pihdeissään koko ottelun ajan. Elinan tolppa vaikeutti kentälle menoa ja harvoissa vaihtotilanteessa plakkariin kertyi muutama maukas pesältä irrotus, ulkokentän huolehtiessa loput. 

- Sain tietää hyvissä ajoin pelaavani tänään ja ehdin valmistautua hyvin, vaikka vähän jännittikin, ensimmäisen superin pelinsä lukkaroinut ja ykköspalkinnon napannut Elina toteaa.

 

OMALLA TASOLLA

Kotijoukkueesta voidaan mainita vielä kunnarin lyöneet Eveliina Lämsä ja Siri Eskola, mutta koko joukkueen esitys oli erittäin tasapainoinen ja kaikki onnistuivat vihdoin pelaamaan omalla tasollaan. Kotiyleisö saikin nähtäväkseen iloisen ja rennosti pelanneen kotijoukkueen, joka ryyditti suorituksiaan näyttävillä tuuletuksilla.

Pesäysit ei tänään hyvästä alkukaudesta huolimatta pystynyt panemaan hanttiin kotijoukkueen hurmoksella.

- Ei jostain syystä tänään pystytty parempaan, enkä tiedä, mistä johtuu, ihmetteli ykköspalkittu Noora Patrikainen.

Huomenna Lipottaret kääntää Alamäen bussin nokan kohti etelää ja Tamperetta, jossa vastaan asettuu lauantaina mitalisuosikki Manse, jo klo 12 alkavassa ottelussa.

PALKITUT                           LIPOTTARET                               PESÄYSIT

I                                           Elina Kärsämä                              Noora Patrikainen

II                                          Eveliina Lämsä                             Marianne Penttinen

 

 

Avausvoitto nihkeän esityksen jälkeen

 

Lipottaret nappasi toisessa ottelussaan avausvoiton ja kaksi pistettä vierailija Lappajärven Veikkojen kustannuksella. Aurinkoisessa säässä pelattu ottelu eteni aina supervuoroon saakka, jonka kotijoukkue vei nimiinsä selkeästi lukemin 5 - 2.

Sarjanousijoiden kohtaaminen ei noussut missään vaiheessa klassikko-otteluiden joukkoon. Molempien joukkueiden peliä leimasivat helpot virheet sekä mailassa, että räpylässä. Kotijoukkue taisteli avausjakson voiton niukasti juoksuin 3 - 2 Juoksujen lyöjinä kunnostuautuivat Anna Hemmilä ja Susanna Korkala, yhden juoksun tullessa vapaataipaleella. Lappajärven molemmat juoksut lähtivät jokeri Piritta Kärnän mailasta.

Toisella jaksolla molemmat joukkueet jatkoivat vähintään yhtä nihkeää pelaamistaan. Lappajärvelle riitti jaksovoittoon yksi vapaataipaleella saatu juoksu, kotijoukkueen jäädessä kokonaan vaille onnistumisia kotiutuksissa hyvistä yrityksistä huolimatta.

Supervuorossa kotijoukkueen juoksuhanat vihdoin aukesivat kunnolla. Emilia Linnan lyönti yllätti ensin takakentän tuottaen johtojuoksun. Seuraavana lyöntipaikalle astellut Hemmilä iski kakkoskopparin tontilta kunnarin ja yhden tavallisen. Vapaataival ja Siri Eskola lisäsivät taululle lukemiksi 5 - 0. Tasoittavallaan Lappajärvi ei saanut aikaiseksi kahta juoksua enempää, joten pisteet kotijoukkueelle 2 - 1. Lappajärvelle myös historiallinen ensimmäinen piste naisten superpesiksessä.

PALKITUT                             LIPOTTARET                                LAPPAJÄRVI

I                                             Anna Hemmilä                               Jannika Lillunen

II                                            Roosa Törmänen                           Essi Ritola

 

OTTELURAPORTTI

LIPOTTARET – PESÄKARHUT                              1 – 2                    (2-12) (7 – 6) (0 -1)

Lipottarien superpesiskausi pääsi viimein vauhtiin aurinkoisessa Raksilassa. Viime aikojen sääolosuhteisiin suhteutettuna ottelu pelattiin suorastaan loistavissa olosuhteissa lumisateen loistaessa poissaolollaan ja lämpötila huiteli reilusti plussan puolella.

SUSANNA PUISTO SHOW

Kotijoukkue vei hutunkeiton ja aloitti ottelun tutusti ulkovuorolla. Liekö vähäinen superpesiskokemus saanut joukkueen otteissa aikaan pientä jännitystä, sillä yleensä luotettava ulkopeli ei ottanut onnistuakseen. Pallot polttelivat hyppysissä ja sirvahtelivat räpylöistä, joten Pori sai helposti tilannetta rakennettua. Pesäkarhut myllytti avausvuorossa kaikkiaan kuusi juoksua Susanna Puiston lyötyä pallon ajolähdöstä maisemiin neljän juoksun arvoisesti Aino-Kaisa Mantereen ja Riika Räsäsen säestäessä yksittäisillä onnistumisillaan.

Ensimmäisen vuoron tasoittavalla kotijoukkueen valopilkuksi avausjaksolla nousi 18-vuotias Elina Kärsämä, joka puhkaisi kakkosrajan ja kiersi kunniajuoksun ensimmäisellä lyöntivuorollaan naisten superpesiksessä. Juoksu oli samalla siis myös Lipottarien seurahistorian ensimmäinen lyöty ja tuotu juoksu ylimmällä sarjatasolla.

Lopullisen sinetin jaksolle iski jälleen huimassa vireessä oleva Puisto, joka iski toistamiseen pallon ajolähdössä pöpelikköön. Jaksotaukoa kotijoukkue lähti viettämään selkeä 2 – 12 tappio niskassaan. Puiston saldo avausjakson jälkeen muikeat 2+6 lyötyä juoksua.

JAKSOPELIN IHANUUS

Tauon jälkeen kentälle asteli uudestisyntynyt Lipottaret. Kärki eteni kentälle ja Emilia Linna paukautti etutilanteessa pallon kakkosluukusta kunnarin arvoisesti kohti Ouluhallia saatellen samalla kotipesän turvaan Ella Korpelan ja Roosa Törmäsen. Linna toi vielä tuplajuoksun Juulia Salosen lyömänä ja kunnon linkouksen täydensi Siri Eskola kaksi juoksua tuottaneella kakkospesän puhkaisullaan. Juoksujen tuojina Kärsämä ja Eveliina Lämsä. Kirsikkana kakkuun Anna Hemmilä saatteli kotipesään vielä Korpelan ja tilanteeksi 7 -0!

Kokenut porilaisryhmä ei kotijoukkueen huikeasta avauksesta häkeltynyt vaan rakensi hyvin tilannetta ja hinautui viimeisessä vuorossa juoksun päähän, mutta kotijoukkue kesti kovan painostuksen ja juhli ensimmäistä sarjapistettään viemällä jakson lopulta lukemin 7 – 6.

Supervuorossa Lipottaret pääsi yrittämään kotiuttamista kertaalleen, mutta Porin ulkokenttä kesti paineen. Tasoittavallaan Pori sai heti hyvillä lyönneillä rakennettua ajolähdön. Ensimmäinen yritys ei tuottanut tulosta, mutta jatkuneesta ajosta Mantere kotiutti nopean Venla Rapilan, ja varmisti Pesäkarhuille lisäpisteen.

Vierasjoukkueen selkeä ykkönen oli huimassa lyöntivireessä oleva Susanna Puisto, jota säesti hyvin kakkospalkittu Mantere. Kaksikko summasi yhteensä tehot 2+12! Kotijoukkueesta palkintoraati muisti hyvin etukentällä pelannutta Emilia Linna sekä ennakkoluulottomasti pelannutta ja kunnarin lyönyttä Elina Kärsämää.

Seuraavan kerran Lipottaret havittelee täydennystä pistepussiinsa Kajaanin kustannuksella 17.5. pelattavassa vieraspelissä.

PALKITUT                                      LIPOTTARET                                  PESÄKARHUT

I                                                      Emilia Linna                                     Susanna Puisto

II                                                     Elina Kärsämä                                 Aino-Kaisa Mantere

LIPOTTARET – JALASJÄRVI     2 – 0                  (7 – 4) (5 – 1)

Ykköspesiksen viimeinen kotiottelu pelattiin varsin vetisissä ja koleissa olosuhteissa. Sarjanousunsa jo aiemmin sinetöinyt kotijoukkue kohtasi sijoitusten kannalta merkityksettömässä ottelussa jo neljännen sijansa varmistaneen Jalasjärven. Toisessa vuorossa Roosa Pakkala siirsi vierailijat johtoon emäntien kuitenkin vastatessa heti Eveliina Lämsän, Katrina Määttälän, Emilia Linnan ja Sara Kinnusen onnistumisilla. Kolmannessa vuorossa Linnan kunnari ja kaksi tavallista lyötyä lisäsi emäntien  johtoasemaksi jo 7 -1. Viimeisessä vuorossa Pakkala yllätti kotijoukkueen ulkokentän kunnarin ja kahden tavallisen edestä jakson loppulukemiksi 7 -4.

Ottelutauolla nähtiin upea joukko tulevia huippupelaajia, kun Lippojunioreiden tyttöjoukkueet kävivät kentällä esittäytymässä yleisölle. Kakkosjaksoa pelattiin tasaisissa merkeissä aina viimeiseen vuoroon saakka, jolloin emännät tehtailivat neljä juoksua ja veivät myös toisen jakson lukemin 5 – 1. Kolmostilanteet kotijoukkueelle 22- 10.

Yhden kesän mittaiseksi jääneen menestyksekkään ykköspesistaipaleen saldoksi kotijoukkueelle jäi 17 voittoa ja yksi tappio, joka sekin toki ansaittu sellainen. Eroa sarjakakkoseen Mynämäkeen kertyi lopulta 11 pistettä. Tilastoissa Lipottaret dominoivat kaikkia tärkeimpiä sisäpelitilastoja napsimalla lähes kaikki kärkipaikat. Emilia Linna valloitti historiallisesti kärkipaikat lyöjä-, etenijä-, kärkilyönti- ja tehopistetilastoissa. Joukkueen kausi jatkuu vielä tyttöjen superpesiksen välierissä vierasottelulla Raumaa vastaan tiistaina 16.8. Jatko-otteluiden aikataulujen varmistuttua niistä löytyy tietoa Lipottarien verkkosivuilta. Tervetuloa kannustamaan tytöt kohti kultaista unelmaa!

Palkitut:                                          LIPOTTARET                                  JALASJÄRVI

I                                                      Emilia Linna                                    Roosa Pakkala

II                                                     Ella Korpela                                     Anna Leikas

 

 

PORI-LIPOTTARET 7.8.2016             0 - 1k              (2-2, 2-2, 0-0, 2-3)​

Triplaviikonlopun toisessa Ykköspesis-ottelussa vastaan asettui Pesäkarhut Porista.

Aloitus peliin oli nihkeä ja sisävuorot jäivät molemmilta joukkueilta lyhyiksi. Ottelun avausjuoksut nähtiin Lipottarien toimesta toisen lopettavalla kun Anna Hemmilä kotiutti Ella Korpelan 3-puolen pussarilla. Heti perään Eveliina Lämsä lisäsi Lipottarien johtoasemaa toisella juoksulla lyöden Roosa Törmäsen kotipesän suojiin ulkokentän hieman avustaessa. Pori puolestaan avasi juoksutilinsä kolmannessa vuoroparissa Juulia Salosen ottamattomalla välilyönnillä. Lipottarien sisäpeli jatkui yhä takkuillen eikä vierasjoukkue päässyt enää yrittämään kotiutuksia. Pesäkarhut sen sijaan saivat omalla sisävuorollaan tilanteen päälle ja Salonen onnistui toistamiseen lyöden jakson loppulukemiksi 2-2.

Satunnaisista onnistumisista huolimatta sisäpeli ei toisellakaan jaksolla tuntunut pyörivän. Tällä kertaa porilaiset onnistuivat ensimmäisenä avamaan juoksutilinsä Miia Puolakan saatellessa Sini Mäkelän kotipesään toisen lopettavalla. Lipottarien juoksuja saatiin odotella viimeiseen vuoropariin asti jolloin mailan varressa onnistuttiin kahdesti Emilia Määttälän ja Eveliina Lämsän toimesta.  Vierasjoukkueen yhden juoksun etumatka ei kuitenkan riittänyt vaan Pesäkarhut tasoittivat omalla sisävuorollaan ja toinenkin jakso vihellettiin poikki 2-2 tasatilanteessa.

Supervuorossa jatkettiin samalla teemalla eikä juoksuja päästy näkemään kummankaan joukkueen osalta kotiutusyritystenkin jäädessä molemmilla vain yhteen. Ottelun voittajaa lähdettiin ratkomaan kotiutuslyöntikilpailuun. Sisältä aloittaneet Lipottaret onnistuivat kolmesti ja Porin onnistumisten jäädessä kahteen ottelu saatiin vihdoin päätökseen. Voitto näin ollen Lipottarille

 

 

LAPPAJÄRVI-LIPOTTARET 6.8.2016             0-2              (5-6, 1-8)

Lähtökohta Lappajärvi-Oulu peliin oli herkullinen, sillä Lipottaret tiesivät nousevansa Superpesikseen saadessaan yhdenkin pisteen.

Lipottaret aloittivat pelinsä ulkoa takkuisesti lahjoittamalla kotijoukkueelle heti kolme juoksua ensimmäisessä vuoroparissa. Omalla sisävuorollaan oululaiset eivät pystyneet vastaamaan Lappajärven rajuun aloitukseen ja ja syntyneet tilanteet kuihtuivat etenijöiden haavoittuessa viimeistään kotipesään. Veikkojen vauhti ei hyytynyt vielä toisessakaan sisävuorossa vaan he onnistuivat tekemään kaksi juoksua lisää. Toisen lopettavalle lähdettiin siis 0-5 tilanteessa. Lipottaret laittoivat kirivaihteen päälle ja hienojen vaihto- ja kotiutuslyöntien ansiosta Veikkojen etumatkaa saatiin kurottua kiinni kolmella juoksulla. Nopean ulkovuoron jälkeen Lipottaret pääsivät jatkamaan hyvin auennutta sisäpeliään. Ensimmäisen jakson viimeiset kolme juoksua syntyivät kotijoukkueen ulkokentästä ottamattomilla lyönneillä. Tämän jälkeen vierasjoukkueen ulkopeli kesti paineen erinomaisesti ja jaksovoiton jälkeen Lipottarille varmistui paikka naisten Superpesiksessä kaudelle 2017.

Toisen jakson ensimmäisessä vuoroparissa kummankaan joukkueen sisäpeli ei kulkenut, sillä edes yhtään kotiuttamisyritystä ei päästy näkemään. Toisessa vuoroparissa oululaisten sisäpeli kuitenkin rentoutui ja he pääsivät iloittelemaan yhteensä kahdeksalla lyödyllä juoksulla. Neljä näistä löi Siri Eskola onnistuessaan täräyttämään kunnarin ajolähtöön 2-luukusta. Lappajärvi onnistui kirimään etumatkaa kiinni yhdellä juoksulla kolmannen lopettavalla, mutta yksittäisistä onnistumisista huolimatta juoksuja ei enempää pelissä nähty myöskään Lipottarien osalta.

Oulaisten kannalta historialliseksi jäänyt peli päättyi siis lopulta Lipottarien 0-2 (5-6, 1-8) voittoon.

 

 

30.7.2016 LIPOTTARET – HÄMEENLINNA                           2 – 0                    (2-1) (5-1)

Perjantai-illan huumaa viettämään Raksilan iltaan oli tällä kertaa saapunut Hämeenlinnan Paukku. Avausvuorossa emännät järjestivät heti kärjestä palottoman ajon, josta Katrina Määttälä kotiutti Ella Korpelan ja heti perään Emilia Linna iski Roosa Törmäsen kotipesän turvaan ja tilanteeksi 2 - 0. Tämän jälkeen jaksoa tahkottiin tasaisissa merkeissä ja Paukku onnistui kaventamaan tilanteeksi 2 – 1 Outi Ahon onnistumisella, minkä jälkeen yleisöä ei avauspuolikkaalla enää juoksuilla hemmoteltukaan. Jakson kolmostilanteet vieraille 4 – 5, tosin Lipottarilla jäi viimeinen sisävuoro käyttämättä.

Kakkosjaksolla kotijoukkue otti ottelun ohjat tiukemmin käsiinsä. Siri Eskola iski pallon kolmospuolelta läpi ja siirsi kotijoukkueen johtoon.Eveliina Lämsä ja Määttälä onnistuivat kumpikin vielä kahteen kertaan ja muuttivat lukemiksi 5 – 0. Neljännessä vuorossa Paukun Anni Heikkilä iski hienon lyönnin ja kiersi kunnarillaan jakson loppuluvuiksi 5 – 1.

Kotijoukkueen onnistujia olivat Määttälä tärkeillä kotiutuksillaan sekä Lämsä varmoilla vaihtolyönneillään ja liekehtivällä ulkopelillään. Kokonaisuutena emänniltä nähtiin joukkueena perusvarma suoritus, joka riitti jälleen kolmeen pisteeseen. Vierasjoukkueen ehdottomasti parasta peliä esitti nuori lukkari Fanni Kanerva, joka ajoittain aiheutti hankaluuksia emäntien sisäpelille. Kolmostilanteet ottelussa paremman kakkosjakson ansiosta kotijoukkueelle 16 – 8. Seuraavan kerran Lipottaret taistelee ykköspesiksen pisteistä tärkeässä kärkikamppailussa Lappajärvellä 6.8.

 

PALKITUT                               LIPOTTARET                                  HÄMEENLINNA

I                                               Katrina Määttälä                              Fanni Kanerva

II                                              Eveliina Lämsä                                Heidi Vulli

 

 

17.7.2016 LIPOTTARET – MYNÄMÄKI         2 – 0                       (6 – 1) (10 – 2)   

Sunnuntaipäivän ratoksi tarjoiltiin kotiyleisölle ykköspesiksen kamppailu sarjakolmosta Mynämäkeä vastaan. Mynämäki aloitti sisävuorolla, mutta jäi ilman juoksuja parista kolmostilanteesta huolimatta. Oulu tasoittavallaan sen sijaan avasi juoksutilinsä Katrina Määttälän ja Susanna Korkalan lyömillä juoksuilla. Toisessa vuorossa Siri Eskola tälläsi takatilanteessa pallon kolmosluukusta maisemiin ja tilanteeksi jo 5 – 0 kotijoukkueelle. Eskola ja Mynämäen Jaana Marjamäki somistelivat tulostaululle jakson loppulukemiksi 6 – 1.

Jälkimmäinen puoliskon emännät avasivat hyvin Määttälän onnistuessa toistamiseen sekä Emilia Linnan kahdella juoksulla. Mynämäki ei tästä häkeltynyt vaan Maria Kitola ja Mirjami Raitanen kavensivat tilanteeksi 3 – 2, ja taistelu jaksovoitosta heräsi hetkeksi henkiin. Tämän jälkeen vierasjoukkue ei kuitenkaan onnistunut juoksutiliään enää lisäämään ja Lipottaret karkasivat lopulta selvään jaksovoittoon Eskolan, Eveliina Lämsän sekä Emilia Linnan neljällä onnistumisella. Kotijoukkueen karkumatkaa avittivat myös vierailijan ulkopelivirheet.

Mynämäki tarjosi selkeistä loppuluvuista huolimatta emännille kelpo vastuksen varsinkin avausjaksolla. Mallikkainta peliä esittivät Maria Kitola vaihtolyönneillään ja Mari-Ann Lehtinen lukkaroinnillaan. Kotijoukkueen esitys oli tänään kauttaaltaan erinomainen sekä sisä- että ulkopelissä. Palkittujen Linnan ja Eskolan lisäksi onnistuivat mm. hyvin vaihtanut Eveliina Lämsä sekä neljä juoksua tuonut Roosa Törmänen. Kolmostilanteen ottelussa emännille 25 – 12.

 

Palkitut                                                 Lipottaret                                           Mynämäki

I                                                            Emilia Linna                                      Maria Kitola

II                                                           Siri Eskola                                         Mari-Ann Lehtinen

 

 

9.7.2016 LIPOTTARET – KANKAANPÄÄ                    2 – 0                (6 – 0) (15 – 3)

Raksilan iltaan oli tällä kertaa saapunut pisteitä tavoittelemaan Kankaanpään Majuttaret. Vierasjoukkue aloitti ottelun sisältä pirteästi ja pääsikin kertaalleen yrittämään kotiutusta, mutta tuloksetta. Kotijoukkueen ensimmäinen sisävuoro puolestaan käynnistyi yskähdellen, mutta Anna Hemmilän järjestämästä kolmostilanteesta Susanna Korkala iski tilanteeksi 1 – 0. Toisessa ja kolmannessa vuorossa emäntien tiukka ulkopeli ei päästänyt vieraita ykköspesää pidemmälle. Toisen tasoittavalla kotijoukkueen peli rullasi jo kohtuullisesti, kun Emilia Linna, Miia Visuri, Jenina Säkkinen ja Korkala johdattivat joukkueen jo ratkaisevaan johtoon, jota Emilia Määttälä vielä viimeisessä vuorossa kaunisteli lyömällä jakson loppulukemiksi 6 – 0. Ensimmäinen jakso oli kotijoukkueen osalta hieman nihkeää peliä, vaikkakin ottelun hallinta oli tukevasti emännillä.

Kakkosjakson Lipottaret avasi terävästi ja siirtyi johtoon Siri Eskolan kakkospuolen kunnarilla ja yhdellä tavallisella sekä Visurin vielä kotiuttaessa Eskolan. Raksilan smurffit lisäsivät toisessa vuoroparissa johtoaan jälleen Eskolan ja Visurin toimesta tilanteeksi 5 – 0. Kankaanpää tuli kuitenkin taistelemaan jaksovoitosta järjestelemällä tilannetta hyvillä lyönneillä ja kavensi tilanteeksi 5 – 3 Sanna Koivuniemen, Viivi Sillanpään ja Nooraa Viitasalon onnistumisilla. Tämän jälkeen vierasjoukkue ei kuitenkaan enää saanut kotiutustilanteita aikaiseksi. Kotijoukkue puolestaan lisäsi löylyä kiukaalle rummuttamalla Majuttarien ulkokentästä vielä kymmenen juoksua ja jakson loppulukemiksi 15 – 3. Jälkimmäinen jakso oli kotijoukkueen osalta jo hieman sulavampi esitys ja onnistumisia tuli varsinkin sisäpelissä laajalta rintamalta, mistä osaltaan kertoo myös 35 kolmostilannetta. Huomioitavaa jatkoa ajatellen onkin, että kaikki Lipottarien pelaajat pääsivät ottelussa tehotilastoihin. Myös ulkopeli oli jälleen kerran totutun jäätävää, mikä antaa tukevan selkänojan myös tuleviin otteluihin.

Palkitut:                            Lipottaret                                         Majuttaret

I                                        Miia Visuri                                       Vilma Heinola 

II                                       Siri Eskola                                       Sanna Koivuniemi

 

 

19.6.2016 OULUN LIPOTTARET – HELSINGIN ROIHU        2 – 0                      (5 – 0) (5 – 4)

Lipottarien vieraaksi oli tällä kertaa saapunut sarjataulukon kuudennella sijalla majaileva Helsingin Roihu. Avausvuoro nysvättiin vielä ilman juoksuja, mutta toisessa vuorossa Ella Korpela yllätti Roihun kakkoskopparin ja kirmasi kunniaa tyhjään kenttään. Seuraavassa vuorossa Roosa Törmänen juoksutti puolestaan Roihun kolmoskopparia kahden pinnan edestä Susanna Korkalan ja Korpelan vilistäessä kotipesän turvaan tilanteeksi 3 – 0. Katrina Määttälän yllätysotto kolmossaumasta sekä Emilia Linnan hermopallo kakkospussiin lisäsivät vielä tilanteeksi 5 – 0 kotijoukkueelle, mikä jäikin jakson lopputulokseksi. Avausjakso pelattiin Lipottarien hallinnassa huolimatta sisäpelin nihkeydestä. Tiivis ulkopeli jätti Roihun ensimmäisellä jaksolla vain yhteen kolmostilanteeseen, joten jaksovoitto selkeästi ja ansaitusti kotijoukkueelle.

Toisen jakson avausvuorossa Roihu jäi juoksutta, mutta kotijoukkue kaasutteli tasoittavallaan neljän juoksun karkumatkalle Määttälän, Siri Eskolan sekä Sara Kinnusen kahdella onnistumisella. Elina Wallenius avasi toisessa vuoroparissa vierasjoukkueen juoksutilin kotiuttamalla Petra Vepsäläisen ja kaventamalla tilanteeksi 4 – 1. Lipottaret vastasi tasoittavallaan Määttälän ja Korpelan juoniessa kotijoukkueelle viidennen juoksun, mutta heti perään Oona Rantomaa löi ja Kirsti Salo kavensi eron jälleen kolmeen juoksuun. Kotijoukkueen kolmas sisävuoro valui sormien välistä Raksilan tekonurmen hiekkaan, joten viimeiseen vuoroon lähdettiin kotijoukkueen johdossa 5 – 2. Selkä seinää vasten Roihu pystyi järjestelemään kärjestä ajolähdön ja Rantomaa ja Laura Hauta iskivät palloa vastustamattomasti väliin ja toivat Roihun vielä taistelemaan jaksovoitosta. Lipottarien ulkokenttä kuitenkin kesti ja tasoittavaa sisävuoroa ei tarvittu jakson päättyessä kotijoukkueelle 5 – 4.

Roihun ulkopeliä leimasivat tänään lukuisat räpylävirheet, mikä osaltaan helpotti kotijoukkueen urakkaa. Vierasjoukkueesta ehdottomasti parasta peliä esitti lukkarin tontilla häärinyt Laura Hauta, joka ajoittain varsin mallikkaasti sekoitti kotijoukkueen sisäpeliä lukkaroinnillaan.

Varsin nihkeästä esityksestä huolimatta Lipottarien pistepussi lihoi siis jälleen kolmella pisteellä.  Kotijoukkueen kantavia voimia tänään olivat hyviä esityksiään jatkaneet Ella Korpela ja Katrina Määttälä, jotka ansaitusti pokkasivat myös pelipalkinnot. Ulkopeli on alkukauden ollut pääsääntöisesti totutun jäätävää ja mahdollistaa voitosta pelaamisen jokaisessa ottelussa, vaikkei sisäpeli aina kulkisikaan suunnitelmien mukaan. Sarja on nyt puolivälissä ja joukkue jatkaa kohti tavoitettaan tanakasti piikkipaikalla ainoana joukkueena ilman tappiota.

 

Palkitut                                              Lipottaret                                          Roihu

I                                                         Ella Korpela                                     Laura Hauta

II                                                        Katrina Määttälä                               Elina Wallenius

 

 

15.6.2016 JALASJÄRVI-LIPOTTARET              0 - 2                 (1-15, 2-10)​

 

Lipottaret palasi jälleen kolmen pisteen voittokantaan Jalasjärven lämpimässä ja aurinkoisessa illassa. Vierasjoukkueen peli kulki kuin unelma ja varmasti joka tyttö sai onnistumisia omalle kohdalleen.

Linna voitti hutunkeiton ja Lipottaret suuntasivat tuttuun tapaan aloittavaan ulkovuoroon. Jalasjärvi pidettiin nollilla ja omassa sisävuorossaan Lipottaret onnistuivat tekemään yhden. Lyojänä Eveliina Lämsä ja tuojana Ella Korpela.

Jalasjärven toinenkaan sisävuoro ei tuottanut juoksuja mutta Lipottaret saivat omassa vastaavassaan juoksuhanat todellisesti aukaistua. Siri Eskola aloitti juoksuiloittelun tirpaisemalla pallon ajolähdössä kakkosluukusta kunnarin arvoisesti. Heti perään Emilia Määttälä kotiutti kolmosella odottelevan Eskolan. Sisäpeli toimi erinomaisesti ja vielä samaan vuoroon myös Katrina Määttälä ja Emilian Linna onnistuivat kiertämään kunniajuoksun. Tavallisilla jouksuilla kunnostautuivat lisäksi vielä Eskola sekä Sara Kinnunen ja Anna Hemmilä.

Kolmas vuoro oli juoksujen osalta hiljaisempi. Jalasjärvi ei vieläkään onnistunut kotoutuksissaan. Lipottaret pelasivat pitkän sisävuoron mutta juoksuja syntyi vain yksi Roosa Törmäsen kiitäessä Katrina Määttälän lyönnillä kotiin. Viimeisessä sisävuorossaan Jalajärvi sai juoksutilinsä auki yhden juoksun arvoisesti. Lyöjänä Kaisa Linberg ja tuojana Jenni Rajala. Jakson loppulukemiksi siis 1-15.

Toisen jakson alkuun Lipottaret lähtivät terävästi. Sisäpeli kulki ja juoksuja tuli taisaiseen tahtiin. Ensimmäisessä vuorossa niitä kertyi yhteensä viisi, Linnan, Eskolan, Kinnusen, Korkalan ja vanhemman Määttälän mailoista. Jalasjärvi sai odotella omia juoksujaan toisen lopettavalle asti, jolloin Roosa Pakkala onnistui kunnarissa lyöden samalla yhden tavallisen. Kotijoukkue sai tyytyä toisella jaksolla näihin kahteen juoksuun.

Vierajoukkue Lipottaret kasvatti etumatkaansa vielä viidellä juoksulla nuoremman Määttälän, Kinnusen ja Korkalan sekä Eskolan kahdella onnistumisella. Jakson  loppulukemiksi siis 2-10 ja koko ottelu Lipottarille 0-2. Hienoja lyöntejä nähtiin paljon ja sisäpelin pyöriessä kukin pääsi purkamaan itselleen omimpia tilanteita.

Palkitut:              Lipottaret                                        Jalasjärvi

I                          Siri Eskola                                      Leena Ojanen

II                         Sara Kinnunen                               Roosa Pakkala

 

 

11.6.2016 KANKAANPÄÄ-LIPOTTARET                  0-1                   (1-5, 0-0)

Suotuisissa sääolosuhteissa käyty niukkajuoksuinen ottelu päättyi Lipottarien voittoon. Vaasan reissun tapaan pisteitä mukaan kotimatkalle tarttui kuitenkin vain kaksi.

Kankaanpää voitti hutunkeiton ja valitsi ulkovuoron. Lipottarien ensimmäinen sisävuoro ei pyörähtänyt käyntiin toivotulla tavalla, mutta kakkoskärjen rakentelema tilanne tuotti tulosta ulkokentän hieman avustaessa. Juoksun lyöjänä toimi Sara Kinnunen ja tuodun juoksun itselleen merkkautti Anna Hemmilä. Myös Kankaanpää onnistui ensimmäisellä sisävuorollaan kertaalleen Viivi Sillanpään kotiuttaessa saumalyönnillä Julia Myllyn.

Toisessa sisävuorossaan Lipottaret takoivat kaksi juoksua. Molemmat syntyivät Emilia Linnan mailasta. Ensin Ella Korpela kipitti kotiin pienellä ja heti perään taakse suuntautunut merkkaamaton lyönti riitti saattelemaan Roosa Törmäsen kotipesään. 

Seuraavia juoksuja saatiin odottaa aina neljännen aloittavalle asti. Lipottarien Eveliina Lämsä kotiutti Jenina Säkkisen hyvin mitoitetulla välilyönnillään. Sara Kinnunen lisäsi Lipottarien johdon 1-5 tuomalla juoksun harhaheiton turvin. Kankaanpää ei omalla tasoittavallaan onnistunut kaventamaan tilannetta, joten nämä lukemat jäivät myös jakson lopputulokseksi.

Toisella jaksolla Lipottaret jatkoivat varmoilla ulkopeliotteilla ja erityisesti tiiviinä pysynyt 0-tilanne osoittautui Kankaanpäälle paikoittain hyvinkin haastavaksi. Myös kotijoukkue Kankaanpää onnistui tyrehdyttämään Lipottarien juoksuhaaveet rakennetuista tilanteista huolimatta. Katsojille ei siis juoksuja toisella jaksolla tarjoiltu ainuttakaan. Lipottarien viimeisen tasoittavan yrityksistä huolimatta juoksuhanat jäivät kiinni ja ottelu päättyi Lipottarille toisen jakson tasapelin jälkeen 0-1.

 

 

8.6.2016 OULUN LIPOTTARET – LAPPAJÄRVEN VEIKOT                2-0                         (7 – 4) (8 – 4) 

Lipottaret vahvisti sarjajohtoaan

Oulun Lipottaret kukisti ykköspesiksen kärkikamppailussa Lappajärven Veikot ja vahvisti asemaansa sarjan kärkijoukkueena. Sateisessa ja koleassa säässä pelattu ottelu ja kolme pistettä jäivät Ouluun, jaksoin 2 – 0.

Lappajärvi aloitti ottelun sisävuorolla, jossa kahden palon tilanteessa Anniina Rantalan kakkosrajapuhkaisu yllätti kotijoukkueen ulkokentän tuottaen kunnarin ja yhden tavallisen. Ulkokentän avustuksella Rantala toi vielä tuplajuoksun, ja LaVe johti ottelua jo 0 – 3. Kotijoukkue ei tästä lamaantunut vaan onnistui tasoittavallaan kaventamaan Siri Eskolan kolmospuolen lyönnillä Roosa Törmäsen kiitäessä kotipesään. Tämän jälkeen Rantala lisäsi vieraiden johdon jälleen kolmeen juoksuun. Katrina ja Emilia Määttälä sekä Eveliina Lämsä tasoittivat kuitenkin tilanteen kotiuttamalla Ella Korpelan kahdesti ja Emilia Linnan kertaalleen, kunnes viimeisessä vuorossa Eskolan upea kakkosjatkelyönti avitti kotijoukkueen lopulta ansaittuun jaksovoittoon lukemin 7 – 4.

Toinen puolikas avattiin tasaisissa merkeissä. Linnan lyönnillä kotijoukkue karkasi heti avausvuorossa 2 – 0 johtoon, jonka LaVe kuitenkin heti tasoittavallaan kuittasi ja pisti vielä juoksun paremmaksi. Lipottaret karkasi toisen aloittavallaan vastustamattomilla lyönneillä jo neljän juoksun karkumatkalle Linnan kunnarilla ja kahdella tavallisella sekä Eskolan onnistumisella ja harhaheitolla. Seuraavassa vuorossa Sara Kinnunen lisäsi tilanteeksi ratkaisevan tuntuisesti 8 – 3. Viimeisen tasoittavallaan Ella Mäki kaunisteli jakson loppulukemiksi 8 – 4.

Kotijoukkueen tasaisesta rintamasta onnistujia olivat palkitut Eskola ja sataprosenttista sisäpeliä esittänyt Törmänen sekä ulkopelissä hienosti liikkunut Anna Hemmilä. Lappajärvestä palkintoraati muisti ansaitusti Rantalaa sekä Emma Kiviniemeä.

Erikoista: Sateesta ja alle kymmenen asteen lämpötilasta huolimatta ottelussa nähtiin kolme kunnaria ja yhteensä 23 juoksua.

Palkitut:              Lipottaret                                          Lappajärvi

I                          Roosa Törmänen                             Anniina Rantala

II                         Siri Eskola                                        Emma Kiviniemi

 

 

1.6.2016 VAASA-LIPOTTARET           0 - 1             (4-4, 0-6)

Kuuman ja kesäisen keskiviikkoillan kamppailu päättyi Vaasassa tiukan alun jälkeen lopulta Lipottarien voittoon. Täyttä pistepottia ei tällä kertaa irronnut, mutta kaksi pistettä lähti mukaan kotimatkalle.

Kapteeni Linnan voitettua hutunkeiton Lipottaret aloittivat pelin ulkovuorolla. Terävästi ottelun aloittaneet Mailattaret saivat rakennettua heti sisävuoronsa alkuun palottoman ajolähdön ja jokeri Teea-Kaisa Vikiö kotiutti kopparin ylittäneellä lyönnillään peräti kahden juoksun arvoisesti. Tämän jälkeen Mailattaret eivät kuitenkaan päässet enää yrittämään kotiutuksia. Lipottarien ensimmäinen sisävuoro alkoi takkuillen ja kaksi ensimmäistä paloa syntyivät nopeasti. Vuoron lopussa Sara Kinnunen pääsi yrittämään kotiutusta, mutta lyönti kantoi kopiksi. Toinen kotiutusyritys tuotti tulosta kun Miia Visuri kotiutti välilyönnillään Emilia Linnan.

Tehokkaiden ulkovuorojen ansiosta toinen vuoro jäi molempien joukkueiden osalta kokonaan ilman juoksuja. Kolmannen aloittavalla Vikiö onnistui jälleen hänelle rakennetussa ajolähdössä kotiuttaen ensin pussinpohjalla Sanni Syrjälän ja heti perään Anna Lintalan. Muita kotiutusyrityksiä Vaasalta ei enää nähty. Lipottaret onnistuivat omalla sisävuorollaan kerran Katrina Määttälän kotiuttaessa Ella Korpelan hienolla 2-jatkelyönnillä.

Neljännessä vuoroparissa Lipottarien tehokas ulkopeli tylsytti Vaasan sisäpelin ja Mailattaret jäivät ilman kotiutusyrityksiä. Lipottaret lähtivät viimeisen tasoittavalle 4-2 takaa-ajosta. Lipottaret onnistuivatkin rakentamaan palottoman ajolähdön ja jokeriksi vaihdettu Linna pääsi ensimmäisenä yrittämään kotitusta. Linnan onnistuttua kotiin kirmasi Korpela kaventaen tilanteeksi 4-3. Heti perään Kinnunen upotti vapaan lyöntinsä 3-jatkeelle ja Roosa Törmänen toi tasoitusjuoksun. Siri Eskola pääsi vielä yrittämään jakson ratkaisemista, mutta tällä kertaa tauolle lähdettiin ensimmäisen jakson päättyessä tasan 4-4.

Toisen jakson alkaessa Lipottaret astelivat kentälle iloisemmalla ilmeellä. Sisäpeli lähti rullaamaan mainiosti ja Eveliina Lämsä juoksi kunnarin kopparin hieman avustaessa. Nuorempi Määttälä seurasi esimerkkiä ja löi hänkin heti perään samasta paikasta läpi kiertäen kunniajuoksun. Ensimmäisen vuoron loppuun etenijäosaston Säkkinen pääsi vielä yllättämään ulkokentän pamauttaen kakkosrajasta läpi. Tällä lyönnillä Susanna Korkala ennätti kotipesään. Lipottarien varma ulkopeli jatkui terävänä toisella jaksolla ja Mailattaret eivät päässeet ensimmäisen lopettavalla yrittämään kotiutusta kertaakaan.

Toisen aloittavalla Lipottarien Eskola iski nollatilaneeseen päivän kolmannen kunnarin painuvalla 2-jatkelyönnillään. Tämän jälkeen ottelussa ei yrityksistä huolimatta juoksuja enää nähty ja Lipottaret veivät toisen jakson lukemin 0-6. Koko ottelu päättyi siis Lipottarien voittoon 0-1

Palkitut:                 Lipottaret                           Vaasa

I                            Jenina säkkinen                 Linda Viita

II                           Katrina Määttälä                Sanni Syrjälä

 

 

28.5.2016 LIPOTTARET-PORI                    2 – 0              (27 – 4, 10 – 5)

Lipottarien hyvin alkanut kausi naisten ykköspesiksessä sai jatkoa kotiottelussa Porin Pesäkarhuja vastaan. Neljäs voitto yhtä monessa ottelussa tuli mallikkaan esityksen jälkeen. Aurinkoisella Oulusalon pesäpallokentällä pelatussa ottelussa joukkueet tarjoilivat hyvässä lyöntikelissä yleisölle viihdyttävää peliä ja roppakaupalla juoksuja.

Pori vei tällä kertaa hutunkeiton ja valitsi aloittavan ulkovuoron. Lipottaret rakenteli ensimmäisellä sisävuorollaan kärjestä ajolähdöt, joista Siri Eskola ja Sara Kinnunen iskivät kotijoukkueen johtoon. Pori ei tästä lamaantunut vaan järjesteli tasoittavallaan hyvin tilanteen päälle ja ykköspalkittu jokeri Juulia Salonen tasoitti tilanteeksi 2 – 2 kahdella kotiutuksellaan. Pori säikytteli vielä kotijoukkuetta lyömällä kahden palon ykköstilanteessa läpi kakkosjatkeelta, mutta kopparipari Roosa Törmänen – Ella Korpela hoiteli tilanteesta kolmospesälle kunnariyrityksestä niukasti kolmannen palon ja vuoronvaihdon.

Toisessa vuoroparissa lämmin toukokuinen keli aukaisi lopullisesti kotijoukkueen juoksuhanat ja joukkue iski urakalla naista kotipesään. Kinnunen onnistui jälleen loistavasti lyönnissään ja kotiin kirmasi kaksi Lipotarta. Tämän jälkeen Emilia Linna tyhjensi kakkospesän päältä säästöpossun ensimmäisen kerran tuloksena kunnari ja kolme tavallista. Siri Eskola ja Ella Korpela kaunistelivat vielä tilanteeksi 10 – 2. Lipottarien hyvä ulkopeli tylsytti Porin tasoittavan eikä joukkue saanut etenijää ykköspesää pidemmälle.

Kolmannessa vuoroparissa kotijoukkue lisäsi johtoaan viidellä juoksulla tilanteeksi 15 – 2. Porin sisävuorolla näyttävimmän suorituksen esitti nuori Sini Mäkelä, joka pamautti kakkostilanteessa hienon kakkosrajaleikkurin, kiersi kunnarin ja kavensi tilanteeksi 15 – 4. Neljännen aloittavallaan Lipottaret järjesti todelliset juoksu- ja lyöntitalkoot murjomalla Porin ulkokentästä peräti 12 juoksua. Emilia Linna iski tässä vuorossa 2+3 ja Siri Eskola 1+1. Muita onnistujia olivat Kinnunen, Miia Visuri, Korpela ja Anna Hemmilä, joiden säestyksellä tilanteeksi 27 – 4, mikä jäi myös jakson lopputulokseksi Porin jäätyä ilman juoksuja tasoittavallaan.

Toisella jaksolla Pori siirtyi 1 – 0 johtoon Salosen mainiolla kotiutuksella. Kotijoukkue vastasi tasoittavallaan Linnan kunnarilla etutilanteessa sekä Hemmilän ja Katrina Määttälän lyödyillä tilanteeksi 5 – 1. Toisessa vuoroparissa Pori jatkoi hyvää sisäpeliä ja tuli juoksun päähän kotijoukkueesta Salosen, Tilda Tuomen ja Nuppu Leppäsen hyvillä lyönneillä. Lipottaret ei omalla tasoittavallaan saanut sisäpeliään uomiinsa ja jäi ilman juoksuja.

Pori puolestaan jäi kolmannessa vuorossaan ilman juoksuja, mutta kotijoukkue lisäsi saldoaan Linnan, Hemmilän ja Emilia Määttälän onnistumisilla sekä harhalla ja vapaataipaleella. Juulia Salonen kavensi vielä viidennellä lyödyllään jakson loppulukemiksi 10 – 5.

Erikoista: Joukkueet tarjoilivat yleisölle ykköspesisotteluun harvinaiset peräti 46 lyötyä juoksua ja seitsemän kunnaria erinomaisella lyöntipelillä! Emilia Linna kuritti Porin ulkokenttää harvinaisen kovilla tehoilla 5+10 lyötyä, 11 tuotua ja 26/27 kärkilyöntiä.

Palkitut:        Lipottaret                           Pori

I                     Emilia Linna                       Juulia Salonen

II                    Susanna Korkala                 Sini Mäkelä

 

 

14.5.2016 LIPOTTARET – HYVINKÄÄ               2 – 0               (4 – 1, 6 – 0)

 

”TYTTÄRET LUOVAT TRADITION, ÄIDIT SIIRTÄVÄT SEN ETEENPÄIN”

Oululaisen naispesäpallovaikuttajan sanoja mukaillen kirjoitettiin tänään Raksilassa uusi luku oululaisen naispesäpalloilun kunniakkaaseen historiaan. Pian kaksivuotias Oulun Lipottaret otti ensiaskeleensa  seurahistoriansa ensimmäisessä ykköspesisottelussa kohtaamalla perinteikkään Hyvinkään Tahkon. Ottelutapahtumaan oli kutsuttu kaikki Oulun Lippoa ja Lipottaria eri vuosikymmeninä edustaneet naispesäpalloilijat. Paikalla nähtiinkin ylväs joukko entisaikojen pelureita tapaamassa vanhoja joukkuekavereitaan ja muita tuttuja sekä muistelemassa menneitä. Lipottarien puheenjohtajan Marko Kreusin isännöimässä kahvitilaisuudessa oli paikalla myös seuramme yhteistyökumppaneita, jotka saivat kattavan katsauksen oululaisen naispesäpallon menestyksekkääseen menneisyyteen Heikki Pesämaan ja Heikki Viertolan muisteloiden muodossa. Tietysti ajatuksia suunnattiin tiukasti myös nykyhetkeen sekä oululaisen naispesäpalloilun tulevaisuuteen Lipottarien pelinjohtajien Antti Vihtkarin, Mika Härkinin sekä kapteeni Emilia Linnan tervehdyksen muodossa. Ennen ottelua entiset pelurit kukitettiin kentällä Lipottarien hallituksen puolesta kiitoksena panoksestaan oululaiseen naispesäpalloilun hyväksi. Tämän jälkeen nämä entisaikojen tähdet asettuivat vielä yhteiskuvaan nykyjoukkueen kanssa. Ottelun alussa Arto Ojaniemi toi pesäpalloliiton tervehdyksen tapahtumaan ja kirurgisen tarkan avausheiton suoritti näyttelijä Antti Luusuaniemi.

OTTELURAPORTTI

Hyvinkää veti pidemmän korren hutunkeitossa ja lähti hyökkäämään  valitsemalla aloittavan sisävuoron. Lipottaret sai kuitenkin vierailijan kärjen hyvin kuriin, mutta Hyvinkään peräpää askarteli vielä ajolähdön, josta kuitenkin etenijä niukasti kuivahti kotipesään. Kotijoukkue puolestaan järjesteli heti kärjestä ajolähdön, josta Siri Eskola iski pallon väliin ja Ella Korpela kirmasi yli neljänsadan katsojan riemuksi kotijoukkueelle avausjuoksun.

Toisessa vuoroparissa Hyvinkään Pauliina Harinen tasoitti tilanteen kotiuttamalla Oona Vahvelaisen. Tasoittavallaan kotijoukkue loi useammankin ajolähdön, mutta vain Anna Hemmilä onnistui kotiutuksessaan. Kolmannessa ja neljännessä vuoroparissa kotijoukkue kaunisteli lukemia vielä Sara Kinnusen ja Hemmilän illan toisella kotiutuksella. Näin ensimmäinen jakso Lipottarille lukemin 4 – 1.

Toisen jakson ensimmäinen vuoropari tyrehtyi molemmilla joukkueilla vastustajan hyviin ulkopelisuorituksiin. Toisessa vuoroparissa kotijoukkueen peli rullasi mallikkaasti ja Lipottaret siirtyi kuskin paikalle Eveliina Lämsän, Emilia Linnan ja Kinnusen onnistumisilla. Kotijoukkueen tiivis ulkopeli puolestaan vaikeutti Hyvinkään tilanteiden rakentelua eikä vierasjoukkue saanut enää haastettua kotijoukkuetta taisteluun toisen jakson voitosta. Eskolan, Kinnusen ja Korpelan kotiutuksilla toinen jakso Lipottarille vahvan esityksen jälkeen lukemin 6 – 0 ja koko ottelu jaksoin 2 – 0.

Kotijoukkueesta onnistujia löytyi laajalta rintamalta. Ykköskärki loi tilanteita kovalla prosentilla ja kotiuttaminen onnistui useammalta pelaajalta, mikä lupaa hyvää jatkoa ajatellen. Myös ulkopeli alkaa joukkueella olla kuosissaan, mistä osoituksena Hyvinkään laadukas joukkue joutui tänään tyytymään ainoastaan viiteen kolmostilanteeseen. Ajankohtaan nähden voidaan siis olla tyytyväisiä joukkueen esitykseen, vaikka vielä parantamistakin on. Myös Hyvinkäälle voidaan povata tälle kaudelle menestystä, kunhan joukkue saa sisäpelinsä kunnolla toimimaan. Hyvinkään onnistujia tänään olivat palkitut Tessa ja Lotta Vahvelainen, joka onnistui pari kertaa väärällä irrottamaan etenijän pesältä.

Mainittakoon vielä erikseen, että täällä Oulussa tervehdimme ilolla Hyvinkäällä monella taholla tehtyä laadukasta, pitkäjänteistä ja ennakkoluulotonta työtä naispesäpallon nostamiseksi esille, mistä esimerkkinä tämän ottelun lähettäminen suorana netissä. Tämä näkyy myös pelikentällä, sillä joukkueessa on useita lahjakkaita pelaajia, joita lähitulevaisuudessa varmasti tullaan näkemään myös Superpesiksessä ja toivottavasti juuri Tahkon väreissä. Toivotamme Tahkon Leideille menestyksekästä pelikautta ja odotamme innolla seuraavaa kohtaamista heinäkuussa Pihkalan maineikkaalla stadionilla!

Kooste ottelun jälkeisestä mediatilaisuudesta tulossa lähiaikoina!

 

Erikoista: Ottelun tauolla järjestetyn pallon nopeuslyöntikisan voittajaksi nousi todellinen ”musta hevonen”, sillä Lipon miesten pelipukuun ahtautunut Musta Ori tykitti otsatukkansa takaa tutkaan yli 140 km/h tuloksen, minkä luulisi herättävän kiinnostusta myös paikallisten miesten Superpesis-joukkueiden keskuudessa…

 

Palkitut                    Lipottaret                                           Hyvinkää

I                               Eveliina Lämsä                                  Lotta Vahvelainen

II                              Siri Eskola                                         Tessa Vahvelainen