Otteluennakot

LAUANTAIN PUDOTUSPELIHUUMAA

Naisten pudotuspeliparin Lapua-Oulu karavaani vaeltaa lauantaina Raksilaan, jossa joukkueet kohtaavat toisessa toisessa puolivälieräottelussa. Tiistaina Lapuan Lukkarilassa kokenut emäntäjoukkue otti avausvoiton hurjavireisen Janette Lepistön johdolla lukemin 2 - 0.

Runkosarjassa joukkueet kohtasivat kolme kertaa Lapuan viedessä voitot kaikissa kohtaamisissa. Lipottarilla pystyi ajoittain haastamaan Lapuan hyvin, mutta menestysjoukkueen rutiini käänsi ottelut Virkiälle.

Lapuan peli on kauden aikana ailahdellut, mutta syksyn tullessa joukkue on jälleen yksi suurimmista mestarisuosikeista. Tällä hetkellä joukkueen kuumin pelaaja on runkosarjan lyöjäkuningattaruuden vienyt superjokeri Lepistö, joka pystyy yksin ratkaisemaan otteluita joukkueelleen. Ratkaisevaa onkin, kuinka kotijoukkue kykenee estämään Lapuan tilanteiden rakentelun niin, ettei Lepistö pääse esittelemään kotiutustaitojaan.

Lipottarille muutaman päivän paussi otteluiden välillä tuli tarpeeseen useamman pelaajan urakoidessa myös tyttöjen superpesiksen pudotuspelejä. Ensimmäisen pudotuspelin jännitys Lapualla on taakse jäänyttä ja joukkue pääsee tuorein jaloin kotiyleisön eteen. Oleellista on, saako kotijoukkue palautettua sisäpeliinsä alkukauden railakkuuden ja lyömään riittävästi juoksuja taistellakseen ottelun voitosta.

Lipottaret - Virkiä      lauantaina 19.8. klo 17

 

RUNKOSARJA PÄÄTÖKSEEN

Lipottaret - Rauma

Toukokuusta saakka tahkottu runkosarja lähestyy viimein päätepistettään, kun torstain ja sunnuntain ottelujen jälkeen ynnäillään pisteitä yhteen tulevia puolivälieräpareja muodostettaessa. Viimeisessä kotitottelussaan Lipottaret saa vieraita satakunnasta Rauman Lukon saapuessa Raksilaan. Lukko tarvitsee kahdesta jäljellä olevasta ottelustaan pisteen varmistaakseen runkosarjan viidennen tilan, mikä toisi puolivälieriin vastustajaksi Porin. Lipottaret puolestaan hamuaa kahdesta viimeisestä pelistä vähintään viittä pistettä suistaakseen naapurinsa Kempeleen kuudennelta sijalta.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti Rauman viedessä niukat voitot molemmista otteluista. Kesäkuussa Raumalla emännät olivat parempia 2 - 1 ja pari viikkoa sitten Raksilassa lukemin 0 - 1. Edellisissä otteluissa Rauma kärsi tappiot Jyväskylälle ja Porille, mutta kaatoi tiistaina kotonaan Kempeleen. Lipottaret puolestaan viime otteluissaan hävisi Tampereelle ja Porille, mutta voitti Jyväskylän.

Molemmat joukkueet ovat jatkopaikan jo varmistuttua voineet keskittyä oman pelin kehittämiseen ja laadukkaaseen harjoitteluun, jotta pakka on kasassa pudotuspelien alkaessa. Nähtäväksi jää, kumpi pystyy päivän ottelussa paremmin ratkomaan oman pelinsä solmukohtia. Ennakkoon raumalaisten kipupisteenä on koko kauden ollut sisäpelissä kotiuttamisen vaikeus, kotijoukkueella puolestaan otteluiden alut ovat ajoittain olleet haastavia. 

Lipottarien runkosarja päättyy mieluisan vierasmatkan merkeissä Kempeleen Sarkkirannassa, jossa viimeisistä pisteistä kisaillaan paikallisen Kirin kanssa sunnuntaina 13.8. klo 17. Pyhäpäivän ratoksi kannattaakin ehdottomasti suunnata nokka kohti sinistä laguunia ja tulla kannustamaan Lipottaret voittoon!

Lipottaret - Rauma    torstaina 10.8. klo 18

OTTELUISÄNTÄNÄ OULUN KAUPUNKI

LIPOTTARILLE VIERAITA KESKISUOMESTA

Hallitseva mestari Jyväskylä Raksilaan

Jatkosarjan kolmannessa ottelussa Lipottaret saa vastaansa Jyväskylän Kirittäret. Jyväskylällä on allaan puhdas vierasvoitto Raumalta, mutta kotonaan joukkue kärsi yllätystappion Kempeleelle kotiutuslyöntikisassa. Joukkue matkaakin varmasti tappiosta sisuuntuneena pohjoiseen ja hakee paluuta takaisin voittokantaan. Lipottaret puolestaan hävisi Lapualle kotonaan, mutta haki Tampereen reissullaan Manselta pisteen supervuoron jälkeen. Vieraskentältä hankittu piste oli nuorelle joukkueelle henkisesti tärkeä alavireisesti sujuneen heinäkuun jälkeen.

Lipottaret pääsee päivän otteluun parhaalla kokoonpanollaan kaikkien pelaajien ollessa pelikuntoisia. Kirittärien kohdalla iso kysymysmerkki on Virpi Hukan pelikunto. Alkusarjan lopussa polvensa loukannut valtakunnan eliittivaihtaja Hukka on etenkin sisäpelissä iso menetys vierasjoukkueelle. Hukan poissaolon johdosta vastuuta tilnateiden rakentelusta jaetaan entistä enemmän kokeneiden Emma Niemisen ja Marjukka Urpelaisen harteille.

Lipottarien edellinen ottelu antoi toivoa joukkueen pelin aukenemisesta. Sisäpeli pyöri Tampereella ajoittain todella mallikkaasti joukkueen saadessa peräkkäisiä onnistuneita suorituksia. Niinpä normaalitasollaan pelatessaan  kotijoukkueella on täydet mahdollisuudet haastaa kokenut mestarijoukkue voittotaistelussa. Lipottarien kotiuttajat ovat alkaneet jälleen löytää virettään, joten ratkaisevaa onkin, miten ulkopeli päivän ottelussa toimii.

OTTELUISÄNTÄNÄ POP-PANKKI

Lipottaret - Kirittäret    Raksilassa     lauantaina 5.8. klo 17

 

LAPUA VIRKIÄNÄ OULUUN

 

Ylempi jatkosarja pyörähtää Lipottarien osalta käyntiin kotiottelulla Lapuan Virkiää vastaan. Kotijoukkue on upeasti ensimmäisellä superpesiskaudellaan jo varmistanut paikan puolivälierissä ja loppusarjan aikana ratkeaa lopullinen sarjasijoitus ja pudotuspelivastus.

Emäntien heinäkuu sujui mollivoittoisissa merkeissä, mutta hyvän alkukauden ansiosta paikka yläsarjaan aukesi. Edellinen ottelu Raumaa vastaan antoi kuitenkin jo positiivista signaalia nousuvireestä, joten joukkue pääsee hyvistä asetelmista haastamaan yhtä mestarisuosikkia. Jatkosarjan kärjessä käydään tiukkaa taistelua kärkisijoista, kun taas Rauma, Kempele ja Oulu pääsevät pelaamaan paineettomasti ja valmistautumaan jo puolivälieriin.

Lapua lähti jatkosarjaan kärkipaikalta, mutta viikonlopun yllätystappio Kempeleelle pudotti joukkueen Tampereen jälkeen kakkospaikalle. Kempele murjoi ryöstöretkellään Lukkarilassa pohjalaisten ulkokentästä peräti neljä kunnaria, joten Raksilassa nähdäänkin varmasti sisuuntunut vierasjoukkue, joka halajaa takaisin voittojen tielle. Ratkaisevaa onkin, kuinka joukkueen kokeneet saranapelaajat suorittavat omalla tasollaan.

Lipottarien pienimuotoinen matalapaine on nyt ohitettu ja joukkue pääsee nousuvireessä päivän otteluun. Katrina Määttälä on palannut yhdeksikköön ja viime ottelussa loukkaantuneen Anna Hemmilän pelikuntoa seurataan päivittäin. Kotijoukkueen räpyläpeli on jälleen varmalla tasolla, joten avainasemaan ottelussa nouseekin, saako joukkue sisäpelinsä pyörimään alkukauden railakkuudella. Tervetuloa tsekkaamaan paikan päälle Raksilaan tiistaina 1.8. klo 18!

RATKAISUN HETKIÄ RAKSILASSA

Oulun Lipottaret - Rauman Lukko       keskiviikkona 26.7. klo 18

Naisten superpesiksen sarjaohjelman laatijaa voidaan tässä vaiheessa onnitella onnistuneesta otteluohjelmasta, sillä viimeisen kierroksen viidestä ottelusta peräti neljässä on panosta ja jännitystä jatkoa ajatellen. Kärkinelikko ottelee keskenään ja hakee askelmerkkejä, henkistä yliotetta ja tietenkin kotietua mahdollisimman pitkälle. Kaksi viimeistä ylemmän jatkosarjan onnekasta ratkeavat vasta, kun ottelut Oulu-Rauma ja Kempele-Seinäjoki on saatu päätökseen. Vahvimmin tällä hetkellä yläsarjaan ovat menossa Oulu ja Seinäjoki, mutta Kempeleelläkin on jatkopaikka omissa käsissä.

Lipottaret lähtee ratkaisuotteluun fyysisesti ja henkisesti levänneenä. Pollat on nollattu Lapua-tappion jälkeen heittämällä pelitamineet hetkeksi nurkkaan ja jokainen on keskittänyt ajatuksensa pesäpallon sijaan muihin askareisiin. Keskiviikkona kamat kaivetaan jälleen esiin ja kotiyleisön eteen juokseekin taisteluvalmis joukkue valmiina aukaisemaan Lukon. Mielenkiintoista onkin, onko kokenut valmennustiimi saanut nuoren joukkueen jälleen alkukauden iskuun, jolloin kevätkierroksen ottelussaan joukkueet mittelivät Raumalla tasaisesti kotijoukkueen voittaessa supervuorossa.

Lukolle ottelulla ei sarjasijoituksen kannalta ole tällä erää jännitettävää, sillä joukkue on turvallisesti viidennellä sijalla. Pisteet kiinnostavat kuitenkin varmasti myös länsirannikon leegiota, sillä jatkosarjassa on vielä mahdollisuus tarrata paikkaan neljän parhaan joukossa ja samalla myös kotietuun. Alkukauden lievän turbulenssin jälkeen Lukko on Tuomo Pekkalan komennossa saanut ilmaa siipiensä alle ja tasaisuutta otteisiinsa. Lukko pitää ulkopelinsä tiiviinä, joten raumalaisittain ratkaisevaa on, kuinka joukkueen sisäpeli toimii ja saa tehoja irti kotiutuksissa.

Oulun pesiskentät ovat kuluvalla viikolla pelattavien superpesisotteluiden lisäksi muutenkin kovassa käytössä, sillä tulevaisuuden pelurit viilettävät pesänvälejä valtakunnallisella nuorisoleirillä. Lipottaret kutsuukin kaikki leiriläiset seuraamaan naishuippupesistä Raksilaan!

 

 

 

RUNKOSARJA LÄHESTYY RATKAISUAAN

 

Naisten superpesiksen runkosarja huipentuu heinäkuun viimeisen viikona aikana joukkueiden hakiessa asetelmia jatkosarjoja ajatellen. Otteluita on joukkueesta riippuen jäljellä enää muutama, ja sarjan voitosta taistelevat kiivaimmin Manse ja lauantaina Raksilassa esiintyvä Lapua. Ylemmän loppusarjan viimeisistä paikoista käydään ennätystasaista taistelua, sillä sijoilla 6 - 9 majailevat joukkueet ovat neljän pisteen sisällä, ja paikka auringossa on tarjolla vain kahdelle joukkueelle. Kotijoukkue Lipottaret lähtee kahteen viimeiseen otteluunsa juuri kuudennelta sijalta ja hamuaa myös ahnaasti lisäpisteitä, joten huomisessa ottelussa on panosta molemmille joukkueille.

Lipottarien heinäkuu on sujunut mollivoittoisesti ja joukkue pyrkii takaisin voittojen tielle kivikovaa Lapuaa vastaan. Vierailija puolestaan Manselle kärsityn tappion jälkeen osoitti hyvää virettä katkaisemalla kotonaan hurjavireisen Jyväskylän lennon supervuoron jälkeen.

Lapualla on lukuisa joukko huippupelaajia, kuten tutut Saloranta, Viitala, Saari ja Pippola, joiden onnistumisesta riippuu, onko kotiuttajakuningatar Janette Lepistöllä ruokaa kentällä. Lapua elääkin pitkälti  ykköskärkensä varassa, joten mielenkiintoista nähdä, miten kotijoukkue pystyy sitä horjuttamaan.

Lipottaret lähtee haastamaan mestarisuosikkia ptkän Lappeenrannan reissun jälkeen hyvin levänneenä, vaikka useampi pelaaja tahkoaakin parhaillaan myös tyttöjen superpesiksen pelejä. Pienen pelillisen notkahduksen jälkeen tavoitteena on jälleen palata omalle tasolle ja jatkaa nousujohteisesti kohti loppupelejä. Positiivista jatkoa ajatellen on, että pitkään sivussa ollut Katrina Määttälä lähestyy pelikuntoa ja tuo näin jatkossa leveyttä joukkueeseen.

Lipottaret - Lapua           Raksilassa      lauantaina 22.7. klo 16

MESTARIT AREENALLA

Raksilan perjantaissa toisensa kohtaavat kaksi hallitsevaa mestaria, kun tyttöjen superpesistä viime vuosina hallinnut Lipottaret emännöi naisten hallitsevaa mestaria Jyväskylän Kirittäriä. Hurjavireinen vierasjoukkue seilaa vahvassa myötätuulessa ja on tahmean alkukauden  jälkeen noussut sarjassa jo neljännelle sijalle. Kuudentena majaileva kotijoukkue puolestaan hakee tärkeän Kempele-voiton ja kahden ponnettoman vierasottelun jälkeen jälleen paluuta pistekantaan tavoitteenaan paikka ylemmässä jatkosarjassa. 

Viime kauden mestarijoukkue koki syksyllä kovia suoneniskuja, sillä avausyhdeksiköstä noin puolet vaihtoi maisemaa kauden jälkeen. Kevätkierroksen ottelussa Jyväskylän Hippoksella Lipottaret yllättikin ja vei voiton supervuoroon venyneessä ottelussa.  Tämän jälkeen keskisuomalaiset ovat saaneet pelinsä kuosiin ja ovat kärsineet vain yhden tappion, joten kuntokäyrä sojottaa tukevasti yläviistoon.

Kirittärien sisäpelin tukipilareita ovat viime vuoden pesäpalloilija Emma Nieminen ja kärkilyöntitaituri Virpi Hukka ja kokenut Marjukka Urpelainen, jotka järjestelevät taidokkailla vaihtolyönneillään kosolti tilanteita kotiuttajille. Jyväskylä onkin tällä hetkellä iskenyt toiseksi eniten juoksuja vastustajien ulkokentistä. Räpyläpeli on myös laadukkaalla tasolla, sillä joukkueen ulkopeli on annettujen juoksujen perusteella kolmanneksi pitävintä.

Kotijoukkue hakee pienen alavireisen jakson jälkeen paluuta omalle tasolleen ja iloista tekemisen meininkiä otteisiinsa. Kirittäret onkin todellinen tason mittari kotijoukkueen junnukaartille taistelussa paikasta auringossa ja ylemmässä loppusarjassa.

 

Lipottaret – Kirittäret                perjantaina 14.7. klo 18           Raksilan pesäpallostadionilla

Raksilassa huipputärkeä paikalliskamppailu

Naisten superpesiksen ennätystasaisen keskikastin sijoilla kuusi ja kahdeksan majailevat naapurukset Oulun Lipottaret ja Kempeleen Kiri taistelevat Pohjois-Pohjanmaan valtikasta ja samalla hyvistä asetelmista jatkosarjaan.

Lipottaret on kolmesta viime ottelustaan saalistanut voitot Kajaanista ja Lappajärvestä ja hävisi sarjakärki Manselle. Kempele puolestaan taipui Jyväskylälle ja Kajaanille, mutta kaatoi niukasti Rauman.

Kesäkuun alussa Kempeleessä pelatussa joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa kotijoukkue oli niukasti parempi lukemin 1 – 0 (2-2) (6-0).

Molemmat joukkueet ovat pelanneet alkukaudella tasaisia otteluita ja taistelevat paikasta ylemmässä jatkosarjassa. Lipottarien nuori ja pääsarjatasolla kokematon joukkue on alkukauden ailahteluiden jälkeen päässyt hyvin kiinni superin vaatimuksiin ja tasaiseen suorittamiseen. Kempeleen joukkueessa on b-ikäisten lisäksi kaiken kokeneita pelureita, jotka johtavat joukkuetta ja näyttävät suuntaa pelaamiselle.

Kotijoukkue pelaa pelinjohtajansa Antti Vihtkarin johdolla railakasta sisäpeliä, jossa juoksuja haetaan rohkeilla lyöntiratkaisuilla. Joukkueen ottelut ovat olleet viihdyttäviä ja runsasjuoksuisia ja viime otteluissa ulkopelikin on loksahtanut uomiinsa. Katrina Määttälä on edelleen toipilaana.

Kempele luottaa ulkopeliinsä lukkari Kukkohovin johtamana. Sami Lassila satsaa sisäpelissä Essi Kyllin johtamaan ykköskärkeen ja kotiuttaminen jää Eveliina Kestin ja Heta Rautiaisen varaan. Lukkari Linda Kukkohovi loukkaantui pahan näköisesti ennen juhannustaukoa, joten vieraiden lukkarivalinta on vielä arvoitus.

Viikonloppuna Idän kärkietenijöinä viilettäneet Ella Korpela ja Essi Kylli taistelevat huomenna ratkaisupelaajina joukkueidensa ykkösetenijöinä. Miten kotijoukkueen Emilia Linna ja Juulia Salonen onnistuvat kotiutuksissaan suhteessa Kempeleen Rautiaiseen ja Kestiin?

Kempeleen Sarita Heikkisellä on yksinään enemmän otteluita naisten superpesiksessä kuin koko Lipottarien joukkueella yhteensä!

Otteluisäntänä Pekant Oy.

 

OTTELUENNAKKO LIPOTTARET - VAARAPESIS

POHJOLAT PALAAVAT PONKILAAN!

Torstaina Ponkilan maineikkaalla pesäpallostadionilla kaikuu superpesistunnari Oulun Lipottarien pelatessa Muhoksella kotiottelunsa Kajaania vastaan. Superpesiksen tilapäinen saapuminen Ponkilaan sisältää samalla tunteikkaan kotiinpaluun kaksikolle, jolle kentällä on aivan erityinen merkitys. Muhoksen Pallo-Salamien kasvatti Laura Pohjola juoksee kiilaan juniorivuosiensa näyttämölle isä-Pasin toimiessa ottelussa Lipottarien pelinjohdossa. Muhoslaisen pesisperheen parivaljakko on juniorivuosina yhdessä voitetun Suomen mestaruuden jälkeen jälleen päätynyt samaan joukkueeseen ja tutulle kotikentälle.

-Mieleen on jäänyt ensimmäinen ykköspesispeli keväällä 2010, jolloin kentällä oli aikamoinen säpinä, paljon yleisöä ja meidän nuori, vuosia yhdessä töitä tehnyt joukkue kotiyleisön edessä, Laura Pohjola myhäilee.

Pasi Pohjola muistelee myös hymyssä suin omia aikojaan Ponkilassa.

-Kyllähän Ponkila on aina minulle se kaikista tärkein pesiskenttä ja paikka, josta olen lähtenyt maailmalle. Kenttä sijaitsee kauniilla paikalla, läpilyönneille on tilaa ja kolmospuolelta voi hyvällä lyönnillä tällätä pallon nokkospusikon läpi aina jokeen saakka, maalailee Pohjola.

Muistoja menneiltä ajoilta

Muhoksen miesten pääsarjakausilla 80 – 90-lukujen vaihteessa lehterit täyttyivät äänekkäästä yleisöstä ja peleissä riitti tunnelmaa ja tapahtumia. Moni asia on pesiksessä kehittynyt parempaan suuntaan, mutta jokin oli Pohjolan mielestä kuitenkin ennen paremmin.

-Silloinkin pelattiin tosissaan, mutta hommassa oli enemmän huumoria ja tunnetta mukana. Kentillä oli värikkäitä persoonia ja repsakampaa meinikiä, joten yleisöäkin saapui runsaasti katsomoihin. Nykyään tuntuu, että kentiltä halutaan kitkeä kaikki tällainen pois, Pasi Pohjola ihmettelee.

Pohjolan pitkälle peliuralle mahtuu monenlaisia muistoja myös Ponkilan peleistä.

-Siihen aikaan tuomarit ei niin tarkasti merkinneet pelipalloja, joten piilotimme kolmospuolelle palloja jemmaan vastustajan läpilyöntejä varten. Sattuipa kerran niinkin, että läpilyönnin jälkeen minä juoksin hakemaan varsinaista pelipalloa ja kaveri jemmapalloa. Siinä sitä sitten oli ihmettelemistä, kun molemmat kiskaistiin polttoheitto pesälle yhtä aikaa, Pohjola nauraa.

Roolit selvillä

Joukkueen toiminnassa kaksikon välillä vallitsee valmennussuhde, jossa kumpikin osapuoli tiedostaa oman roolinsa. Pohjolan mukaan oman tyttären valmentaminen ei poikkea millään tavalla muusta valmennustoiminnasta.

-Harjoituksissa ja peleissä toimin Lauran kanssa ihan samalla tavalla kuin muidenkin pelaajien kanssa eli pyrin kannustamaan ja tuomaan tukea ja turvaa nuorelle joukkueelle. Toki on mukavaa, kun oman tyttären kanssa on yhteinen harrastus, mutta onneksi osataan Lauran kanssa vapaa-ajalla touhuta ja puhua muitakin asioita, miettii Pohjola.

Laura Pohjola lähtee torstain otteluun hyvillä mielin tuttua vastustajaa vastaan ja toivoo hyviä olosuhteita ja sankoin joukoin ihmisiä ottelua seuraamaan.

-Muhoslainen pesisyleisö on aktiivista ja elää pelissä hyvin mukana. Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee paikan päälle katsomaan naisten huippupesistä. Liekö Muhoksella milloin naisten superia pelattukaan, päättää Pohjola.

Naisten superpesisottelu Oulun Lipottaret – VaaraPesis Ponkilassa torstaina 29.6. klo 18

OTTELUENNAKKO

LIPOTTARET – MANSE PP ti 27.6. klo 18

Juhannustaiat on tämän kesän osalta tehty ja kasteisten niittyjen sijaan nuoret naiset kirmaavat jälleen  pesiskentillä. Lipottaret saa kotiotteluunsa vastaansa kauden vahvasti avanneen Tampereen, joka johtaa sarjaa viiden pisteen erolla kaksi ottelua vähemmän pelanneeseen Lapuaan. Kolmessa viime ottelussaan Manse on kaatanut Seinäjoen, Porin ja Lappeenrannan. Lipottaret palaa tauolta sarjataulukon viides sija hallussaan. Kolmesta viimeisestä ottelusta alla on tappio Raumalle ja voitot Seinäjoesta ja Lappajärvestä.

Mansen menestys perustuu pitkälti sarjan pitävimpään ulkopeliin, joka pitää vastustajan juoksumäärät pieninä. Sisäpelissä voittoon tarvittavat ainekset löytyvät kivikovasta ykköskärjestä, joka kykenee luomaan riittävästi kotiutusmahdollisuuksia. Joukkueesta ei löydy varsinaista lyöjätykkiä, vaan kotiutusvastuu jakaantuu useammalle pelaajalle, mikä voidaan laskea myös vahvuudeksi. Tasaisen vahvasta joukkueesta voidaan alkukauden perusteella avainpelaajaksi nostaa lukkari Senni Sallinen, joka on suorittanut erinomaisesti pelistä toiseen.

Myös kotijoukkue lähti juhannustauolle hyvässä vireessä. Alkukaudella välillä ailahtelevasti toiminut ulkopeli loksahti viimeisissä otteluissa uomiinsa ja tarjoaa jatkossa mahdollisuuden taistella voitosta jokaisessa ottelussa. Sisäpeli on kauden vanhetessa parantunut tasaisesti ja kovalyöntinen joukkue onkin lyönyt sarjassa kolmanneksi eniten juoksuja. Ottelussa onkin vahvoilla se, jonka räpylä tauon jälkeen kestää paremmin suhteessa vastustajan sisäpeliin.

Ottelussa on myös hieman esimakua ensi viikonlopun Itä-Länsi-tapahtumasta, sillä Idän Vihtkari, Korpela, Linna ja Salonen ottavat mittaa Lännen Pokelasta, Kolehmaisesta, Peltokankaasta ja Sallisesta.

Juhliiko kotijoukkue keskiviikkona?

POHOJALAISET TULOO...

 

Seinäjoen Maila-Jusseilla on viimeisistä peleistään alla kolme niukkaa tappiota Kajaanille, Porille ja Kempeleelle. Lipottaret on kolmesta viime ottelustaan puolestaan saalistanut puhtaan voiton Kajaanista ja täpärät tappiot Raumalle ja paikallisvastustaja Kempeleelle. Viime viikolla joukkue pelasi kolme peliä neljään päivään, joten muutaman päivän palauttelu ja rasituksista toipuminen on tehnyt joukkueelle hyvää. Kohtaaminen on joukkueille kauden ensimmäinen virallinen koitos. Keväällä Lapualla pelatussa Hessu-turnauksessa Seinäjoki oli niukasti parempi.

Seinäjoki majailee tällä hetkellä sarjataulukon kahdeksannella sijalla neljä pistettä kotijoukkuetta perässä, joten molemmille joukkueille kyseessä on tärkeä ottelu keskinäisen piste-eron suhteen.

Lipottarien alkukausi on sujunut odotusten mukaan. Pisteitä on kertynyt tasaiseen tahtiin ja sijoitus on sarjataulukon puolessa välissä. Alkukaudesta pelin taso otteluiden sisällä vaihteli suuresti, mutta viime otteluissa isompia notkahduksia ei ole enää tullut, nuorten pelaajien oppiessa sarjatason asettamat vaatimukset omalle tekemiselle.

Seinäjoki sai tälle kaudelle lisää etenemis- ja lyöntivoimaa Laura Kerolan ja Saara Suomalaisen siirtojen myötä. Joukkue on vuosi vuodelta petrannut sijoitustaan ja tavoittelee tänä vuonna parannusta viime vuoden sijoitukseen, jolloin joukkue putosi puolivälierissä Rauman Lukolle. Avainpelaajiin lukeutuu lukkari Niina Härkönen, joka hyvänä päivänä voi vaikeuttaa vastustajan sisäpeliä melkoisesti.

Naisten superpesiksessä on alkukaudella pelattu ennätystasaisia otteluita ja keskipalkissa joukkueet ovat tiivisti lähellä toisiaan. Niinpä ei olisi yllätys, vaikka Raksilan keskiviikkoillassa ratkaisua haettaisiin pidemmän kaavan mukaan…

Ottelutapahtumassa paikalla myös Oulun oma Iiro-hevonen! Ravipassilla vapaa pääsy!

Ottelu pelataan Raksilan pesäpallostadionilla keskiviikkona klo 18. Tervetuloa!

LIPOTTARILLE VIERAITA ITÄRAJALTA

 

Helatorstaina 25.5. pelataan taas Raksilassa, kun Lipottaria vastaan asettuu Lappeenrannan Pesäysit. Pesäysit ovat voittaneet kolmesta pelistä yhden ja ovat sarjataulukossa kolmella pisteellään Lipottarien kanssa peräkkäin sijoilla 5 ja 6. Talven hallipeleissä Lappeenranta yllätti nappaamalla hopeamitalit Porin lopputurnauksesta. Välierässä joukkue kaatoi juuri Lipottaret kotiutuslyöntikisassa, joten emäntäjoukkue pääsee hakemaan revanssia jo heti alkukaudesta.

Pesäysien mukana Ouluun saapuu yksi sarjan kovimmista lukkareista, Noora Patrikainen. Kahdesti vuoden lukkariksi valittu Jyväskylän Pesiksen kasvatti Patrikainen kruunasi viime kautensa voittamalla Jyväskylän Kirittärien paidassa ensimmäisen mestaruutensa. Pesäyseillä on muitakin pelaajia, joita kannattaa seurata. Tehoavatko Anna Hellstenin kovat lyönnit Lipottarien kenttään ja kuinka kotijoukkueen etukenttä pystyy torjumaan Pesäysien vaihtolyönnit?

Kotijoukkueella on alkukauden ottelusiirroista johtuen edessään varsinainen "härkäviikko", sillä joukkue juoksee kiilaan peräti neljä kertaa viikon aikana. Joukkue on kolmesta ottelusta saalistanut nousijajoukkueelle mukavat viisi pistettä. Tiistaina haaviin tarttui komea kahden pisteen voitto Jyväskylän reissulta puolustavaa mestaria Kirittäriä vastaan. Nuorella joukkueella riittää intoa ja taitoa, mutta miten fysiikka kestää rankan peliputken matkustamisineen. Jatkuuko Anna Hemmilän huima lyöntivire, vai nouseeko joku muu ratkaisijaksi?

Torstaina siis luvassa tiukkaa vääntöä, kun lappeenrantalaiset matkaavat läpi Suomen pelaamaan Ouluun. Näkyykö Pesäysien pelissä matkaväsymystä vai onko joukkue kolme pisteen arvoisessa kunnossa? Peli pelataan Raksilan pesäpallostadionilla torstaina 25.5. klo 17.00.

NOUSIJAT ISKEVÄT YHTEEN RAKSILASSA!

Ensi sunnuntaina Lipottaret kohtaa Raksilan pesäpallostadionilla Lappajärven Veikkojen edustusjoukkueen. Lappajärvi oli viime vuoden toinen nousijajoukkue Superpesikseen. Molemmat pelit ykköspesiksessä kesällä 2016 päättyivät Lipottarien 2-0 voittoon. 

Lappajärvi on ehtinyt tälle keväälle pelata jo kolme superpesisottelua ja kaikki pelit ovat päättyneet tappioon. Pori, Lappeenranta ja Rauma ottivat kaikki Lappajärvestä puhtaat voitot. Joukkueen ulkokenttään on lyöty 32 juoksua ja tuotuja heillä on tilastoihin kirjattu 7. Tälle vuodelle joukkue vahvisti rivejään hankkimalla kotiuttajajokeriksi Piritta Kärnän. 

Kotijoukkueen kausi on lähtenyt odotellen liikkeelle, sillä ottelut Jyväskylää ja Kajaania vastaan jouduttiin siirtämään olosuhteiden pakosta. Kotiavauksesta hyvävireistä Poria vastaan pussin pohjalle herahti supervuoron jälkeen seurahistorian ensimmäinen superpesispiste, ja lisäystä odotetaan jo viikonlopun aikana. Joukkueen terveystilanne on hyvä, ja pelaajat odottavat innokkaasti pääsyä jälleen kotiyleisön eteen. Lipottarien kapteeni Emilia Linna odottaa paljon sunnuntain pelistä: ”On kiva päästä taas pelaamaan tuttua joukkuetta vastaan. Lavettarilla on uusiakin pelaajia, joten on jännä nähdä miten joukkue on kehittynyt ja miten tiukkaa vääntöä tulee olemaan. Viime vuonna oltiin molemmissa peleissä parempia ja niin pitäisi nytkin käydä. Pisteet kotiin!” 

Sunnuntaiksi Pekka Poutakin on luvannut jo kauan odotettua lämmintä keväistä ilmaa, joten sormia ei palele pelaajilla eikä katsojillakaan. Lipottarilla on kaikki mahdollisuudet täyteen pistepottiin ja odotettavissa on huikeita pelisuorituksia kotiyleisön hyvän kannustuksen ja tsemppien siivittämänä. Ottelu alkaa Raksilan pesäpallostadionilla klo 13.

 

 

 

 

 

 

 

Otteluennakko

Lipottaret - Pesäkarhut

Naisten superpesistä nähdään jälleen Oulussa pitkän tauon jälkeen, kun Lipottaret avaa kautensa kotiottelulla Porin Pesäkarhuja vastaan.

Joukkueet ovat ottaneet mittaa toisistaan harjoituspelien merkeissä jo talvikaudella. Kotijoukkue sai niukasti hallitsemistaan otteluista itseluottamusta omaan tekemiseen ja oppia tulevaa kautta varten. Ennätystasaiseksi ennakoidussa sarjassa moninkertainen mitalijoukkue Pesäkarhut on arvioitu ennen kauden alkua rankingin sijalle kaksi, kun taas Lipottaret on sijoitettu pelinjohtajien papereissa ennakkoon sarjan yhdeksännelle tilalle.  Molempien joukkueiden tavoitteena on ylempi loppusarja.

Pori avasi kautensa jo pari viikkoa sitten Tukholmassa niukalla tappiolla Tampereelle. Tiistain kotiottelussa Lappajärveä vastaan Pori otti koleassa kevätilmassa avausvoiton rummuttamalla pohjalaisten ulkokentästä Susanna Puiston johdolla peräti 19 juoksua. Pohjoisen turneen avausottelussa kaatui Kempeleen Kiri puhtaasti, joten porilaiset matkaavat Raksilaan vahvassa myötätuulessa. Lipottarien ensimmäinen ottelu Jyväskylää vastaan vastaavasti siirrettiin talvisen ilman takia. Ennen virallista kauden alkua Lipottaret ovat hioneet kuvioita kuntoon Lapuan Hessu-turnauksessa ja kenraaliharjoituksessa kaatui paikallisvastustaja Kempele puhtaasti.

Viimein päästään tositoimiin ja aloittamaan Lipottarien seurahistorian ensimmäinen superpesiskausi. Tule katsastamaan, kestääkö oululaisten ulkopeli Porin tykkien tulituksen. Miten Pori saa Lipottarien liukkaan kärjen kuriin?

Tervetuloa mukaan kannustamaan kotijoukkue voittoon! 

 

 

LIPOTTARET VAHVISTUNEENA LOPPUTURNAUKSEEN

 

Naisten hallism-turnaukseen valmistautuva Oulun Lipottaret on vahvistanut valmennustiimiään solmimalla Pasi Pohjolan kanssa yksivuotisen valmentajasopimuksen. Pohjola toimii joukkueen kakkospelinjohtajana ja vastaa valmennuksesta yhteistyössä Antti Vihtkarin kanssa. Fysiikkavalmennuksesta vastaa edelleen Mika Härkin. Kolmikolla on yhteensä vyöllään reilusti yli tuhat miesten superpesisottelua, joten kokemusta, näkemystä ja tukea nuorelle joukkueelle riittää ensi kesän sarjaa ajatellen.

-Kevään tullessa vanhat pelimiehet alkavat taas lämpenemään, ja Antti osasi kysäistä mukaan oikeaan aikaan. Joukkueella on alla tosi positiivinen alkuturnaus, ja lopputurnauksesta tavoitteena on ehdottomasti mitali, mikä olisi nuorelle nousijajoukkueelle kova juttu ja toisi lisää itseluottamusta myös kesää ajatellen, maalailee Pohjola.

Tavoitteeksi turnaukseen Pohjola mainitsee myös joukkueeseen tutustumisen. Omalla superpesisurallaan taitava Pohjola edusti mm. Oulun Lippoa ja Pattijoen Urheilijoita. Kaikkien aikojen kärkilyöntitilastossa hän pitää hallussaan yhdeksättä sijaa. 

 

”Jännitystä ilmassa”

Bussimatka Oulusta Poriin lopputurnaukseen saattaa osalle pelaajista tuntua pitkältä, mutta yhden pelaajan matka sujunee muita vaivattomammin. Uutena pelaajana tämän vuoden joukkueeseen on Porin Pesäkarhujen organisaatiosta siirtynyt 20-vuotias  kotiuttajajokeri Juulia Salonen, joka odottaa ”kotiturnausta” erityisellä mielenkiinnolla ja jännityksellä, sillä paikalla on paljon tuttuja naamoja. Siirtyminen tutusta ja turvallisesta ympäristöstä Ouluun on osoittautunut nuorelle pelaajalle onnistuneeksi ratkaisuksi.

-Lipottariin siirtyminen oli helppo päätös, koska kukapa ei haluaisi tilaisuuden tullen siirtyä menestyneeseen seuraan. Pelaajana uskon saavani täällä parhaan tilaisuuden kehittyä eteenpäin, ja olla osa tätä hienoa ja toimivaa kokonaisuutta, iloitsee Salonen.

Onnistuneen harjoituskauden jälkeen Juulia lähteekin turnaukseen superhyvällä mielellä ja odottaa hienoja suorituksia ja hyvää tulosta joukkueelle. Kesän suhteen tavoitteena on pelata vahva ja tasainen kausi ilman loukkaantumisia.

 

Joukkue kasassa

Harjoituskauden perusteella Lipottarien joukkuetta on tiivistetty, ja tulevaan kauteen lähdetään 13 pelaajan ryhmällä. Omassa alkulohkossaan joukkue kykeni pudottamaan jatkosta moninkertaisen mitalistin ja kestomenestyjä Lapuan Virkiän. Lopputurnauksen tavoitteeksi on asetettu mitali, ja pelillisesti edelleen haetaan kokemusta ja oppia asioista, joita superissa menestymiseen vaaditaan. Välieräottelussa lauantaina klo 12.00 vastaan asettuu Lappeenrannan Pesäysit. Toisessa välierässä kohtaavat MansePP ja Porin Pesäkarhut. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä pesis-tv:n kautta sekä tietysti pesislivessä.

 

 

Lipottaret superpesis 2017                                

Ella Korpela                                                              

Roosa Törmänen                                                    

Eveliina Lämsä                                                                                                                   

Katrina Määttälä                                                     

Emilia Linna                                                              

Siri Eskola                                                                  

Anna Hemmilä                                                         

Susanna Korkala                                                     

Jenina Säkkinen                                                      

Juulia Salonen

Laura Pohjola

Sara Kinnunen

Elina Kärsämä

Pelinjohto ja valmennus:

Antti Vihtkari  1.pelinjohtaja

Pasi Pohjola     2.pelinjohtaja

Mika Härkin     Fysiikkavalmennus

Huolto:

Kari Visuri

Joukkueenjohtaja:

Tarja Linna

Hyvinvointivalmentaja:

Ritva Määttälä

 

Halli-SM 11.02.2017 Ouluhalli

 

”Pelaajat arvostavat hallipelejä”

 

Jukka Liikala johtaa Lapuan ennakkosuosikkina kohti viikonloppua.

 

Sijoitustavoite?

Lähdemme tietysti voittamaan molempia otteluita, vaikka hallikaudelle emme ole asettaneet varsinaisia tulostavotteita.

 

Pelillisiä tavoitteita tai painotuksia?

Hallikaudella tavoitteemme on kehittää ja parantaa peliä askel askeleelta ja löytää sopiva kokoonpano. Voittavan joukkueen peli lähtee aina ulkopelistä.

 

Miten arvioit vastustajia?

Molemmat joukkueet ovat ennakkoluulottomia ja nuoria joukkueita. Oululle kotihalli tuo varmasti lisäbuustia.

 

Oman joukkueen vahvuudet?

Sopiva sekoitus nuoruutta, kokemusta ja voitonnälkää.

 

Miten talviharjoittelu on sujunut ja mitä kehitettävää sen perusteella?

Tässä vaiheessa kautta jokainen osa-alue kaipaa lisää hiomista. Talviharjoittelu on kuitenkin sujunut suunnitellusti hyvissä puitteissa omassa hallissa Lapualla.

 

Mitä asioita/pelaajia yleisön kannattaa omasta joukkueesta seurata ja miksi?

Pelaajat arvostavat hallipelejä, joten jokaisesta joukkueesta on varmasti nähtävissä peli-ilo, jota nämä halliturnaukset tuovat pimeän talven keskelle.

 

”Menestyksen nälkä on kova!”

 

Antti Vihtkarin Lipottaret lähtee haastajana kotiturnaukseen.

 

Sijoitustavoite?

Voittaa molemmat ottelut.

 

Pelillisiä tavoitteita tai painotuksia? 

Jännitys on varmasti kova, koska meillä on superin ensikertalaisia suurin osa joukkueesta! Sen voittaminen ensin, minkä jälkeen voidaan nauttia omasta osaamisesta. Lisäksi superin vaatiman pelinopeuden odotan joukkueeni sisäistävän. 

 

Miten arvioit vastustajia

Lapua on naispesäpallossa vahvan menestyskulttuurin luonut seura, joka ansaitsee jo nimellä vastustajien kunnioitusta. Ehdottomasti ensi kesän mestarisuosikki! Omaa voittamisen kulttuuria ja joukkueessa on pesiksen Top-10 pelaajia useampia. 

 

Kajaani on vahvistunut viime vuodesta ja tietysti vuoden lisää harjoitelleena voi lähennellä jo hyvänä päivänä kärkijoukkueita. Olisiko aavistuksen hurmosjoukkue?! Kovia pelureita ja aavistus uhoa...  

 

Oman joukkueen vahvuudet?

Kovaan työhön sitoutuneita ja henkisesti vahvoja pelaajia nuoresta iästä huolimatta. Menestyksen nälkä kova yksilöinä ja joukkueena. Tulevaisuuden joukkue! 

 

Miten talviharjoittelu on sujunut ja mitä kehitettävää sen perusteella? 

Tyytyväinen pitää olla, mutta kehitettäviä asioita on tietysti vielä paljon. Palanen kerrallaan ja seuraavaksi haasteena on pelikäsityksen kehittäminen nopeasti vaihtuvissa pelitilanteissa superin vaatimalle tasolle.  

 

Mitä asioita/pelaajia yleisön kannattaa omasta joukkueesta seurata ja miksi?

Nuoresta iästä huolimatta joukkueen urheilullinen ja fyysinen olemus on silmiinpistävää. Yksittäisistä pelaajista kannattaa seurata kolmoskoppari Ella Korpelan kovaa heittoa sekä hänen etenemistaitojaan sisäpelissä. Haastaako jo Salorannan? Lisäksi lyöntipuolelta pommittajat Linna, Eskola ja Salonen paukuttavat vaarallisesti vastustajan kenttiä. Jokaisesta pelaajasta löytäisin jonkin mainittavan ominaisuuden, mutta olisikohan nuo nyt tällä hetkellä kiinnostavimpia "suurelle yleisölle". 

 

 ”Lähdemme voittamaan!”

 

VaaraPesiksen pelinjohtaja Saku Komulainen luottaa joukkueensa ulkopeliin.

 

Sijoitustavoite?

Pelilliset asiat suuremmassa roolissa, mutta molemmat pelit haluamme voittaa.

 

Pelillisiä tavoitteita tai painotuksia?

Etenijöiden röyhkeys, kaaripelaaminen ja räpylärutiini.

 

Miten arvioit vastustajia?

Hyvät mittarit suosikki Lapuan ja uuden haastajan Oulun muodossa. Vanhaa ja uutta. 

 

Oman joukkueen vahvuudet?

Lyöntivoima, kaksi toimivaa kärkeä. Uudistunut ulkokenttä kestänee painetta nopealla alustallakin. 

 

Miten talviharjoittelu on sujunut ja mitä kehitettävää sen perusteella?

Talvikausi ollaan saatu mennä nuottien mukaan. Jokainen kehittää itseään oman painopisteen päältä.

 

Mitä asioita/pelaajia yleisön kannattaa omasta joukkueesta seurata ja miksi?

Riikka Karppisen ja Essi Saastamoisen yhteispeliä sekä uuden etukentän operointia. Nopea alusta mahdollistanee myös keskipalkin ja jokereiden lyöntivoiman hyödyntämisen. 

 

Lipottaret-Jalasjärvi 13.8.2016

Lipottarien viimeinen naisten ykköspesiksen peli Lipottaret-Jalasjärvi pelataan Lauantaina 13.8.2016. Lipottaret varmistivat nousun superpesikseen kaudelle 2017 jo 6.8 pelatussa ottelussa. Peli pelattiin Lappajärvellä ja Lipottaret voittivat ottelun ja kaikki pisteet matkasivat Ouluun. Lipottaret pelaavat Superpesistä viiden välivuoden jälkeen kaudella 2017.

Jalasjärvi on sarjataulukossa neljäntenä ja jää niukasti ulos toisesta nousukarsinnasta, jossa pelaavat  Mynämäki ja Lappajärvi. Lipottaret lähtevät  voittamaan viimeistä kotiottelua ja parantamaan peliä niin joukkueena että yksilötasolla, kertoo Lipottarien pelinjohtaja Antti Vihtkari. 

Vihtkari sanoo olevansa ylpeä pelaajista, huollosta, toimihenkilöistä ja vanhemmista, jotka ovat nousun mahdollistaneet. Ensikaudelle Lipottarien motivoitunut joukkue lähtee harjoittelemaan määrätietoisesti.

Lipottaret-Hämeenlinna 30.7.2016 klo 18.00

Toni Ojalan luotsaamassa Hämeenlinnan Paukussa on tehty viime kauden jälkeen nuorennusleikkaus. Ojalaa ilahduttaa erityisesti se, että pelaamisen taso ei ole romahtanut, vaan nuoret pelaajat ovat hienolla tavalla kasvaneet vastuunkantajiksi kauden aikana. Hän vinkaakin, että kannattaa seurata Heikkilän Annin pelaamista. 

Pisteiden valossa paremminkin olisi voinut sujua ja kolmen pisteen voitot ovat kiertäneet Hämeenlinnan joukkuetta liikaa. Aikoinaan Oulun Lipon Superpesisjoukkueessa etenijänä pinkonut huippunopea pelinjohtaja Ojala yrittää pitää joukkueensa voittojen tiellä. Sarjassa puolen välin paikkeille sijoittuva Paukku voitti Vaasan puhtaasti edellisessä pelissään viikonloppuna ja piti myös Roihuakin tiukilla. 

Itä-Lännessä pelinjohtajanakin toiminut Ojala odottaa innolla Lipottarien peliä: ”Hienoa palata vanhaan kotikaupunkiin ja testata kuuluisa Raksilan hornankattilan fiilis!”

Lipottaret-Vaasa 27.7.2016

Keskiviikkona 27.7.2016 klo 18.00 Vaasan Mailattaret saapuvat Lipottarien vieraaksi, kotikentälle Raksilaan. Luvassa on kuuma peli säätiedotuksen, mutta etenkin pelin kannalta. Edellinen kohtaaminen Vaassa oli tiukka ja päättyi lopulta Lipottarien hyväksi 0-1. 

Lipottaret lähtivät viime viikonloppuna etelään tuplareissulle pelaamaan Tahkon leidejä ja Helsingin Roihua vastaan. Molemmat ottelut olivat nihkeitä, Tahko kaatui lukemin 0-1 ja sunnuntaina 24.7 Lipottaret joutuivat taipumaan Roihulle kotiutuslyöntikilpailussa. Vaasa pelasi lauantaina Mynämäkeä vastaan ja hävisi puhtaasti 2-0.

Vaasan ja Lipottarien kesäkuussa pelattussa ottelussa Mailattaret pelasivat hyvän jakson ja lähtevät sen pohjalta jatkamaan tähänkin otteluun, kertoo Vaasan pelijohtaja Tommi Nevala. Ennen peliä Vaasalaiset kuitenkin terävöittävät lyöntiratkaisuja ja hiovat vielä ulkopelin kohdilleen. Nevala toteaa, että Lipottaret ovat ehdottomasti sarjan tasaisin ja urheilullisin joukkue, kuten sarjataulukkokin osoittaa. Kaikilla Lipottarien pelaajilla on keskitasoon verrattuna riittävästi juoksu-, heitto- ja lyöntivoimaa, joita menestymiseen tarvitaan, lisää Nevala. 

Nevala kertoo: "Oulu on mukava paikka pelata ja puitteet ovat viimeisin päälle. On mielenkiintoista päästä haastamaan sarjan kärkijoukkue, etenkin kun pystyimme tasaiseen peliin aiemmassa kohtaamisessa”.

Lipottaret-Mynämäki 17.7.2016

Mynämäen pelinjohtaja Markus Kitola tulee joukuueensa kanssa Ouluun sunnuntaina 17.7. hyvillä mielin. Ennen kauden alkua ykköspesiksen pelinjohtajien ennakoissa ei Mynämäkeä sijoitettu korkealle, mutta ulkopelin alettua kulkemaan on sijoituskin tällä hetkellä varsin hyvä eli jopa kolmen joukkoon pääseminen on täysin heidän omissa käsissä. Mynämäki pelaa lauantaina Lappajärvellä, joka on Kitolan mielestä selkeästi tärkeä peli ja ns. kuuden pisteen ottelu, mutta lupaa jättää vielä sunnuntaillekin jonkin verran paukkuja. Tavoitteena heillä on saada viikonlopusta yhteensä 2-3 pistettä. Tämän hetken kunto ja terveystilanne on niin hyvä kuin vain olla voi, mutta toki pitkät vierastuplat ovat sellaisia keskellä kesää, että aivan parasta porukkaa on mahdotonta saada jalkeille.

Mynämäen pelinjohtaja Kitola laskeskelee, että he ovat antaneet alkukaudella vastustajalle noin 11 takatilannetta peliä kohden, joista keskimäärin syntynyt 4,6 juoksua. Edellinen Lipottarien kohtaaminen Mynämäellä oli vähäjuoksuinen, eikä tilanteitakaan hirveästi siunaantunut (3-tilanteet  7-9 Oulun hyväksi). Samanlaista peliä Kitolan mukaan olisi helppo ennakoida tästäkin, mutta itseasiassa molemmilla on muutamia sen tasoisia etenijöitä, että 2-tilanteen puolustaminen alkaa olla kovin haasteellista hyvälläkin ulkopelillä. Mynämäen kannalta ratkaisevaksi muodostuu se, miten 3-tilannetta onnistutaan purkamaan. Esimerkiksi sellaiset välilyönnit jotka yleensä ovat tuottaneet juoksun, eivät enää riitä, joten niiden tilalle pitäisi keksiä jotain muuta...

 

Lipottaret-Kankaanpää 9.7.2016

Juhannustauko vietetty ja itä-lännet pelattu. Nyt jatkuu taas Lipottarien pelit ykköspesiksen osalta, kun satakunnasta saapuu Raksilaan pelaamaan Kankaanpää. Kankaanpää on pelannu Tiukkoja otteluita runkosarjassa, ja on pystynyt haastamaan kärkipään joukkueita todella vahvasti ja kovilla otteilla, mutta kolmen pisteen voittoa ei ole yhtään tullut. Edellisessä ottelussa, kesäkuun puolessa välissä Lipottaret lähtivät Kankaanpään vieraaksi, peli oli tiukka, joka päättyi nihkeästi 0-1.

Kankaanpään pelijohtaja Juha Haapasilta kertoo, että joukkueensa vireystila on hyvällä mallilla. Ja lauantaina Kankaanpää lähtee pelaamaan ulkopelin kautta. Haapasillan mukaan Lipottarien kärki on saatava kiinni, että Oulun Emilia Linnalle tulee mahdollisimman vähän tilanteita.

Ottelu pelataan lauantaina 9.7. kello 17.00 Raksilan pesäpallo stadionilla.

Lipottaret-Helsingin Roihu 19.6.2016

Sunnuntaina 19.6. klo 13.00 pelattavassa Lipottarien kotiottelussa vastaan asettuu Olli Erosen johtama Helsingin Roihu. Roihu on tällä hetkellä sarjataulukossa kuudentena, heillä on pistetilillä yhdeksän pistettä. Roihun ainoa kolmen pisteen voitto on tullut Porista. Helsinkiläiset ovat saaneet kaadettua Vaasan ja Hämeenlinnan voitokkaasti supervuoron ja kotiutuslyöntikilpailun kautta.

Roihun kausi on sujunut vaihtelevasti, mutta kuitenkin nousujohteisesti. Ulkopeli on Roihulla tiiviimpää, mutta sisäpelin kanssa on vielä tekemistä, kertoo Roihun pelijohtaja Olli Eronen. Sunnuntain peli tulee olemaan valtavan hieno haaste Roihun joukkueelle sarjajohtaja Lipottaria vastaan, lisää Eronen. 

Lipottaret-Lappajärven Veikot 8.6

Nyt on luvassa naisten ykköspesiksen kärkikamppailu, kun Lipottaria vastaan asettuu Lappajärven veikot. Lipottaret johtaa sarjaa ja Lappajärvi on sarjataulukossa toisena. Pisteitä Lipottarilla on tällä hetkellä 14 ja Lappajärvellä 12. Lappajärven kaksi pistettä lähtivät hävittyään yhden jakson Hyvinkäälle ja toinen piste lähti Vaasassa, kun Vaasa voitti ottelun lukemin 2-1s. Lipottarien edellinen peli oli Vaasaa vastaan tiukka ja hiukan nihkeä, mutta pisteet kuitenkin suuntasivat Oulua kohti.

Lipottaret- Lappajärvi ottelu pelataan keskiviikkona 8.6 Raksilan pesäpallostadionilla kello 18.00.

Lappajärven pelijohtajan Jukka-Pekka Tuomelan joukkueessa on hyvä fiilis ja kausi on alkanut hyvin. Joukkue lähtee haastamaan mielenkiinnolla ennakkoarvioiden mukaan sarjan kovinta joukkuetta, ottelusta odotetaan tiukkaa ja viihdyttävää ottelua, sanoo Tuomela. J-P Tuomelan mukaan Oulussa pesäpallo on kovassa nosteessa ja se tekee lajille hyvää.

Jatkuuko Lipottarien Emilia Linnan hurja vire Lappajärven Veikkoja vastaan ja nähdäänkö koko Oulun joukkueelta varmoja otteita ja upeita suorituksia keskiviikon pelissä?

Lipottaret-Pori 28.5

Lipottarien kausi on alkanut voitokkaasti; kolme peliä, kolme voittoa. Ensimmäisessä kotipelissä Hyvinkää kaatui mallikkaasti ja ensimmäisellä etelän pelireissulla vastaan asettui Hämeenlinna ja sitten Mynämäki. Pisteet lähtivät varmoin ottein mukaan Ouluun.

Lipottarien kotiottelu lauantaina 28.5 klo 18:00, pelataan poikkeuksellisesti Oulunsalon kentällä. Vastaan asettuu Porin Pesäkarhut.  Porin ensimmäinen sarjapeli Roihua vastaan (Helsinki), päättyi Roihun voittoon 2-0. Nuoren Porin joukkueen pelissä oli havaittavissa hermostuneisuutta, joka koitui kohtaloksi Roihun kokenutta joukkuetta vastaan. Porin toinen ottelu Kankaanpäätä vastaan oli tasainen, peli päättyi Porille 1-0.

Lipottarien joukkueen tämän hetkinen vireystila on erinomainen ja keskittynyt, pelinjohtaja Antti Vihtkarin kertomana. Vihtkari odottaa joukkueeltaan päättäväistä ja voitonnälkäistä peliä, joka näkyy ryhdikkäänä tekemisenä koko ottelun ajan.

Lipottaret - Hyvinkää, 14.05.2016

Oulun seudulla naispesäpallolla on vahvat perinteet. Oulun Lipon naiset pelasivat naisten Superpesistä viimeksi vuonna 2010. Vuonna 2014 perustettu naispesäpalloilun erikoisseura Oulun Lipottaret on tahdolla ja taidolla lähtenyt pitkäjänteiseen työhön naispesäpalloilijan pelaajapolun mahdollistamiseksi Suur-Oulussa. Pienessä, mutta elinvoimaisessa seurassa on tällä hetkellä joukkueet kolmessa eri sarjassa; naisten ykköspesiksessä, suomensarjassa sekä B-tyttöjen Superpesiksessä, jota pelataan kahdella joukkueella. Nuoresta iästään huolimatta seura on saanut jalansijaa jo monella pelikentällä.

Oulun Lipottarien kausi 2015 oli hieno: tuloksena edustusjoukkueen nousu suomensarjasta ykköspesikseen, B-tyttöjen Suomen mestaruus sekä maakuntasarjasta nousu suomensarjaan. Hallissa talvikaudella pelattavan Suomen mestaruuden seuran B-ikäiset ovat voittaneet nyt kahtena vuotena peräkkäin 2015 ja 2016.

Vierasjoukkue Hyvinkää on asettanut tavoitteeksi sijoittua runkosarjassa kolmen parhaan joukkoon ja paikan nousukarsintoihin. ”Vahvuuksiamme ovat hyvä ulkopeli, rohkea sisäpeli sekä vastustajille vaikea kotikenttämme Pihkala”, summaa pelinjohtaja Iiro Haimi. Ouluun joukkue saapuu hakemaan hyvää starttia kaudelle ja haastamaan kotijoukkuetta. ”Lipottarissa on tehty pitkäjänteisesti kovaa työtä, joukkueella on loistava ulkopeli sekä muutama superlahjakas yksilö, joten paluu pääsarjaan on hyvin todennäköinen”, ennakoi Haimi.

Kotijoukkue aloittaa ensimmäisen kautensa naisten ykköspesiksessä. Pelinjohtaja Antti Vihtkarin mukaan joukkueen tavoitteena on nousu Superpesikseen. ”Olemme valmiita ensimmäisestä pelistä lähtien ja tiedän näkeväni voittavia suorituksia koko joukkueelta”, luottaa Vihtkari. ”Hyvinkää on hyvin valmennettu ja selkeästi yhtenäinen joukkue, mikä tekee siitä vaarallisen vastustajan”, Vihtkari jatkaa. ”Lisäksi joukkueessa on mukana viisi Vahvelaista...”, hymyilee Vihtkari.