Otteluennakot

LIPOTTARILLE VIERAITA ITÄRAJALTA

 

Helatorstaina 25.5. pelataan taas Raksilassa, kun Lipottaria vastaan asettuu Lappeenrannan Pesäysit. Pesäysit ovat voittaneet kolmesta pelistä yhden ja ovat sarjataulukossa kolmella pisteellään Lipottarien kanssa peräkkäin sijoilla 5 ja 6. Talven hallipeleissä Lappeenranta yllätti nappaamalla hopeamitalit Porin lopputurnauksesta. Välierässä joukkue kaatoi juuri Lipottaret kotiutuslyöntikisassa, joten emäntäjoukkue pääsee hakemaan revanssia jo heti alkukaudesta.

Pesäysien mukana Ouluun saapuu yksi sarjan kovimmista lukkareista, Noora Patrikainen. Kahdesti vuoden lukkariksi valittu Jyväskylän Pesiksen kasvatti Patrikainen kruunasi viime kautensa voittamalla Jyväskylän Kirittärien paidassa ensimmäisen mestaruutensa. Pesäyseillä on muitakin pelaajia, joita kannattaa seurata. Tehoavatko Anna Hellstenin kovat lyönnit Lipottarien kenttään ja kuinka kotijoukkueen etukenttä pystyy torjumaan Pesäysien vaihtolyönnit?

Kotijoukkueella on alkukauden ottelusiirroista johtuen edessään varsinainen "härkäviikko", sillä joukkue juoksee kiilaan peräti neljä kertaa viikon aikana. Joukkue on kolmesta ottelusta saalistanut nousijajoukkueelle mukavat viisi pistettä. Tiistaina haaviin tarttui komea kahden pisteen voitto Jyväskylän reissulta puolustavaa mestaria Kirittäriä vastaan. Nuorella joukkueella riittää intoa ja taitoa, mutta miten fysiikka kestää rankan peliputken matkustamisineen. Jatkuuko Anna Hemmilän huima lyöntivire, vai nouseeko joku muu ratkaisijaksi?

Torstaina siis luvassa tiukkaa vääntöä, kun lappeenrantalaiset matkaavat läpi Suomen pelaamaan Ouluun. Näkyykö Pesäysien pelissä matkaväsymystä vai onko joukkue kolme pisteen arvoisessa kunnossa? Peli pelataan Raksilan pesäpallostadionilla torstaina 25.5. klo 17.00.

NOUSIJAT ISKEVÄT YHTEEN RAKSILASSA!

Ensi sunnuntaina Lipottaret kohtaa Raksilan pesäpallostadionilla Lappajärven Veikkojen edustusjoukkueen. Lappajärvi oli viime vuoden toinen nousijajoukkue Superpesikseen. Molemmat pelit ykköspesiksessä kesällä 2016 päättyivät Lipottarien 2-0 voittoon. 

Lappajärvi on ehtinyt tälle keväälle pelata jo kolme superpesisottelua ja kaikki pelit ovat päättyneet tappioon. Pori, Lappeenranta ja Rauma ottivat kaikki Lappajärvestä puhtaat voitot. Joukkueen ulkokenttään on lyöty 32 juoksua ja tuotuja heillä on tilastoihin kirjattu 7. Tälle vuodelle joukkue vahvisti rivejään hankkimalla kotiuttajajokeriksi Piritta Kärnän. 

Kotijoukkueen kausi on lähtenyt odotellen liikkeelle, sillä ottelut Jyväskylää ja Kajaania vastaan jouduttiin siirtämään olosuhteiden pakosta. Kotiavauksesta hyvävireistä Poria vastaan pussin pohjalle herahti supervuoron jälkeen seurahistorian ensimmäinen superpesispiste, ja lisäystä odotetaan jo viikonlopun aikana. Joukkueen terveystilanne on hyvä, ja pelaajat odottavat innokkaasti pääsyä jälleen kotiyleisön eteen. Lipottarien kapteeni Emilia Linna odottaa paljon sunnuntain pelistä: ”On kiva päästä taas pelaamaan tuttua joukkuetta vastaan. Lavettarilla on uusiakin pelaajia, joten on jännä nähdä miten joukkue on kehittynyt ja miten tiukkaa vääntöä tulee olemaan. Viime vuonna oltiin molemmissa peleissä parempia ja niin pitäisi nytkin käydä. Pisteet kotiin!” 

Sunnuntaiksi Pekka Poutakin on luvannut jo kauan odotettua lämmintä keväistä ilmaa, joten sormia ei palele pelaajilla eikä katsojillakaan. Lipottarilla on kaikki mahdollisuudet täyteen pistepottiin ja odotettavissa on huikeita pelisuorituksia kotiyleisön hyvän kannustuksen ja tsemppien siivittämänä. Ottelu alkaa Raksilan pesäpallostadionilla klo 13.

 

 

 

 

 

 

 

Otteluennakko

Lipottaret - Pesäkarhut

Naisten superpesistä nähdään jälleen Oulussa pitkän tauon jälkeen, kun Lipottaret avaa kautensa kotiottelulla Porin Pesäkarhuja vastaan.

Joukkueet ovat ottaneet mittaa toisistaan harjoituspelien merkeissä jo talvikaudella. Kotijoukkue sai niukasti hallitsemistaan otteluista itseluottamusta omaan tekemiseen ja oppia tulevaa kautta varten. Ennätystasaiseksi ennakoidussa sarjassa moninkertainen mitalijoukkue Pesäkarhut on arvioitu ennen kauden alkua rankingin sijalle kaksi, kun taas Lipottaret on sijoitettu pelinjohtajien papereissa ennakkoon sarjan yhdeksännelle tilalle.  Molempien joukkueiden tavoitteena on ylempi loppusarja.

Pori avasi kautensa jo pari viikkoa sitten Tukholmassa niukalla tappiolla Tampereelle. Tiistain kotiottelussa Lappajärveä vastaan Pori otti koleassa kevätilmassa avausvoiton rummuttamalla pohjalaisten ulkokentästä Susanna Puiston johdolla peräti 19 juoksua. Pohjoisen turneen avausottelussa kaatui Kempeleen Kiri puhtaasti, joten porilaiset matkaavat Raksilaan vahvassa myötätuulessa. Lipottarien ensimmäinen ottelu Jyväskylää vastaan vastaavasti siirrettiin talvisen ilman takia. Ennen virallista kauden alkua Lipottaret ovat hioneet kuvioita kuntoon Lapuan Hessu-turnauksessa ja kenraaliharjoituksessa kaatui paikallisvastustaja Kempele puhtaasti.

Viimein päästään tositoimiin ja aloittamaan Lipottarien seurahistorian ensimmäinen superpesiskausi. Tule katsastamaan, kestääkö oululaisten ulkopeli Porin tykkien tulituksen. Miten Pori saa Lipottarien liukkaan kärjen kuriin?

Tervetuloa mukaan kannustamaan kotijoukkue voittoon! 

 

 

LIPOTTARET VAHVISTUNEENA LOPPUTURNAUKSEEN

 

Naisten hallism-turnaukseen valmistautuva Oulun Lipottaret on vahvistanut valmennustiimiään solmimalla Pasi Pohjolan kanssa yksivuotisen valmentajasopimuksen. Pohjola toimii joukkueen kakkospelinjohtajana ja vastaa valmennuksesta yhteistyössä Antti Vihtkarin kanssa. Fysiikkavalmennuksesta vastaa edelleen Mika Härkin. Kolmikolla on yhteensä vyöllään reilusti yli tuhat miesten superpesisottelua, joten kokemusta, näkemystä ja tukea nuorelle joukkueelle riittää ensi kesän sarjaa ajatellen.

-Kevään tullessa vanhat pelimiehet alkavat taas lämpenemään, ja Antti osasi kysäistä mukaan oikeaan aikaan. Joukkueella on alla tosi positiivinen alkuturnaus, ja lopputurnauksesta tavoitteena on ehdottomasti mitali, mikä olisi nuorelle nousijajoukkueelle kova juttu ja toisi lisää itseluottamusta myös kesää ajatellen, maalailee Pohjola.

Tavoitteeksi turnaukseen Pohjola mainitsee myös joukkueeseen tutustumisen. Omalla superpesisurallaan taitava Pohjola edusti mm. Oulun Lippoa ja Pattijoen Urheilijoita. Kaikkien aikojen kärkilyöntitilastossa hän pitää hallussaan yhdeksättä sijaa. 

 

”Jännitystä ilmassa”

Bussimatka Oulusta Poriin lopputurnaukseen saattaa osalle pelaajista tuntua pitkältä, mutta yhden pelaajan matka sujunee muita vaivattomammin. Uutena pelaajana tämän vuoden joukkueeseen on Porin Pesäkarhujen organisaatiosta siirtynyt 20-vuotias  kotiuttajajokeri Juulia Salonen, joka odottaa ”kotiturnausta” erityisellä mielenkiinnolla ja jännityksellä, sillä paikalla on paljon tuttuja naamoja. Siirtyminen tutusta ja turvallisesta ympäristöstä Ouluun on osoittautunut nuorelle pelaajalle onnistuneeksi ratkaisuksi.

-Lipottariin siirtyminen oli helppo päätös, koska kukapa ei haluaisi tilaisuuden tullen siirtyä menestyneeseen seuraan. Pelaajana uskon saavani täällä parhaan tilaisuuden kehittyä eteenpäin, ja olla osa tätä hienoa ja toimivaa kokonaisuutta, iloitsee Salonen.

Onnistuneen harjoituskauden jälkeen Juulia lähteekin turnaukseen superhyvällä mielellä ja odottaa hienoja suorituksia ja hyvää tulosta joukkueelle. Kesän suhteen tavoitteena on pelata vahva ja tasainen kausi ilman loukkaantumisia.

 

Joukkue kasassa

Harjoituskauden perusteella Lipottarien joukkuetta on tiivistetty, ja tulevaan kauteen lähdetään 13 pelaajan ryhmällä. Omassa alkulohkossaan joukkue kykeni pudottamaan jatkosta moninkertaisen mitalistin ja kestomenestyjä Lapuan Virkiän. Lopputurnauksen tavoitteeksi on asetettu mitali, ja pelillisesti edelleen haetaan kokemusta ja oppia asioista, joita superissa menestymiseen vaaditaan. Välieräottelussa lauantaina klo 12.00 vastaan asettuu Lappeenrannan Pesäysit. Toisessa välierässä kohtaavat MansePP ja Porin Pesäkarhut. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä pesis-tv:n kautta sekä tietysti pesislivessä.

 

 

Lipottaret superpesis 2017                                

Ella Korpela                                                              

Roosa Törmänen                                                    

Eveliina Lämsä                                                                                                                   

Katrina Määttälä                                                     

Emilia Linna                                                              

Siri Eskola                                                                  

Anna Hemmilä                                                         

Susanna Korkala                                                     

Jenina Säkkinen                                                      

Juulia Salonen

Laura Pohjola

Sara Kinnunen

Elina Kärsämä

Pelinjohto ja valmennus:

Antti Vihtkari  1.pelinjohtaja

Pasi Pohjola     2.pelinjohtaja

Mika Härkin     Fysiikkavalmennus

Huolto:

Kari Visuri

Joukkueenjohtaja:

Tarja Linna

Hyvinvointivalmentaja:

Ritva Määttälä

 

Halli-SM 11.02.2017 Ouluhalli

 

”Pelaajat arvostavat hallipelejä”

 

Jukka Liikala johtaa Lapuan ennakkosuosikkina kohti viikonloppua.

 

Sijoitustavoite?

Lähdemme tietysti voittamaan molempia otteluita, vaikka hallikaudelle emme ole asettaneet varsinaisia tulostavotteita.

 

Pelillisiä tavoitteita tai painotuksia?

Hallikaudella tavoitteemme on kehittää ja parantaa peliä askel askeleelta ja löytää sopiva kokoonpano. Voittavan joukkueen peli lähtee aina ulkopelistä.

 

Miten arvioit vastustajia?

Molemmat joukkueet ovat ennakkoluulottomia ja nuoria joukkueita. Oululle kotihalli tuo varmasti lisäbuustia.

 

Oman joukkueen vahvuudet?

Sopiva sekoitus nuoruutta, kokemusta ja voitonnälkää.

 

Miten talviharjoittelu on sujunut ja mitä kehitettävää sen perusteella?

Tässä vaiheessa kautta jokainen osa-alue kaipaa lisää hiomista. Talviharjoittelu on kuitenkin sujunut suunnitellusti hyvissä puitteissa omassa hallissa Lapualla.

 

Mitä asioita/pelaajia yleisön kannattaa omasta joukkueesta seurata ja miksi?

Pelaajat arvostavat hallipelejä, joten jokaisesta joukkueesta on varmasti nähtävissä peli-ilo, jota nämä halliturnaukset tuovat pimeän talven keskelle.

 

”Menestyksen nälkä on kova!”

 

Antti Vihtkarin Lipottaret lähtee haastajana kotiturnaukseen.

 

Sijoitustavoite?

Voittaa molemmat ottelut.

 

Pelillisiä tavoitteita tai painotuksia? 

Jännitys on varmasti kova, koska meillä on superin ensikertalaisia suurin osa joukkueesta! Sen voittaminen ensin, minkä jälkeen voidaan nauttia omasta osaamisesta. Lisäksi superin vaatiman pelinopeuden odotan joukkueeni sisäistävän. 

 

Miten arvioit vastustajia

Lapua on naispesäpallossa vahvan menestyskulttuurin luonut seura, joka ansaitsee jo nimellä vastustajien kunnioitusta. Ehdottomasti ensi kesän mestarisuosikki! Omaa voittamisen kulttuuria ja joukkueessa on pesiksen Top-10 pelaajia useampia. 

 

Kajaani on vahvistunut viime vuodesta ja tietysti vuoden lisää harjoitelleena voi lähennellä jo hyvänä päivänä kärkijoukkueita. Olisiko aavistuksen hurmosjoukkue?! Kovia pelureita ja aavistus uhoa...  

 

Oman joukkueen vahvuudet?

Kovaan työhön sitoutuneita ja henkisesti vahvoja pelaajia nuoresta iästä huolimatta. Menestyksen nälkä kova yksilöinä ja joukkueena. Tulevaisuuden joukkue! 

 

Miten talviharjoittelu on sujunut ja mitä kehitettävää sen perusteella? 

Tyytyväinen pitää olla, mutta kehitettäviä asioita on tietysti vielä paljon. Palanen kerrallaan ja seuraavaksi haasteena on pelikäsityksen kehittäminen nopeasti vaihtuvissa pelitilanteissa superin vaatimalle tasolle.  

 

Mitä asioita/pelaajia yleisön kannattaa omasta joukkueesta seurata ja miksi?

Nuoresta iästä huolimatta joukkueen urheilullinen ja fyysinen olemus on silmiinpistävää. Yksittäisistä pelaajista kannattaa seurata kolmoskoppari Ella Korpelan kovaa heittoa sekä hänen etenemistaitojaan sisäpelissä. Haastaako jo Salorannan? Lisäksi lyöntipuolelta pommittajat Linna, Eskola ja Salonen paukuttavat vaarallisesti vastustajan kenttiä. Jokaisesta pelaajasta löytäisin jonkin mainittavan ominaisuuden, mutta olisikohan nuo nyt tällä hetkellä kiinnostavimpia "suurelle yleisölle". 

 

 ”Lähdemme voittamaan!”

 

VaaraPesiksen pelinjohtaja Saku Komulainen luottaa joukkueensa ulkopeliin.

 

Sijoitustavoite?

Pelilliset asiat suuremmassa roolissa, mutta molemmat pelit haluamme voittaa.

 

Pelillisiä tavoitteita tai painotuksia?

Etenijöiden röyhkeys, kaaripelaaminen ja räpylärutiini.

 

Miten arvioit vastustajia?

Hyvät mittarit suosikki Lapuan ja uuden haastajan Oulun muodossa. Vanhaa ja uutta. 

 

Oman joukkueen vahvuudet?

Lyöntivoima, kaksi toimivaa kärkeä. Uudistunut ulkokenttä kestänee painetta nopealla alustallakin. 

 

Miten talviharjoittelu on sujunut ja mitä kehitettävää sen perusteella?

Talvikausi ollaan saatu mennä nuottien mukaan. Jokainen kehittää itseään oman painopisteen päältä.

 

Mitä asioita/pelaajia yleisön kannattaa omasta joukkueesta seurata ja miksi?

Riikka Karppisen ja Essi Saastamoisen yhteispeliä sekä uuden etukentän operointia. Nopea alusta mahdollistanee myös keskipalkin ja jokereiden lyöntivoiman hyödyntämisen. 

 

Lipottaret-Jalasjärvi 13.8.2016

Lipottarien viimeinen naisten ykköspesiksen peli Lipottaret-Jalasjärvi pelataan Lauantaina 13.8.2016. Lipottaret varmistivat nousun superpesikseen kaudelle 2017 jo 6.8 pelatussa ottelussa. Peli pelattiin Lappajärvellä ja Lipottaret voittivat ottelun ja kaikki pisteet matkasivat Ouluun. Lipottaret pelaavat Superpesistä viiden välivuoden jälkeen kaudella 2017.

Jalasjärvi on sarjataulukossa neljäntenä ja jää niukasti ulos toisesta nousukarsinnasta, jossa pelaavat  Mynämäki ja Lappajärvi. Lipottaret lähtevät  voittamaan viimeistä kotiottelua ja parantamaan peliä niin joukkueena että yksilötasolla, kertoo Lipottarien pelinjohtaja Antti Vihtkari. 

Vihtkari sanoo olevansa ylpeä pelaajista, huollosta, toimihenkilöistä ja vanhemmista, jotka ovat nousun mahdollistaneet. Ensikaudelle Lipottarien motivoitunut joukkue lähtee harjoittelemaan määrätietoisesti.

Lipottaret-Hämeenlinna 30.7.2016 klo 18.00

Toni Ojalan luotsaamassa Hämeenlinnan Paukussa on tehty viime kauden jälkeen nuorennusleikkaus. Ojalaa ilahduttaa erityisesti se, että pelaamisen taso ei ole romahtanut, vaan nuoret pelaajat ovat hienolla tavalla kasvaneet vastuunkantajiksi kauden aikana. Hän vinkaakin, että kannattaa seurata Heikkilän Annin pelaamista. 

Pisteiden valossa paremminkin olisi voinut sujua ja kolmen pisteen voitot ovat kiertäneet Hämeenlinnan joukkuetta liikaa. Aikoinaan Oulun Lipon Superpesisjoukkueessa etenijänä pinkonut huippunopea pelinjohtaja Ojala yrittää pitää joukkueensa voittojen tiellä. Sarjassa puolen välin paikkeille sijoittuva Paukku voitti Vaasan puhtaasti edellisessä pelissään viikonloppuna ja piti myös Roihuakin tiukilla. 

Itä-Lännessä pelinjohtajanakin toiminut Ojala odottaa innolla Lipottarien peliä: ”Hienoa palata vanhaan kotikaupunkiin ja testata kuuluisa Raksilan hornankattilan fiilis!”

Lipottaret-Vaasa 27.7.2016

Keskiviikkona 27.7.2016 klo 18.00 Vaasan Mailattaret saapuvat Lipottarien vieraaksi, kotikentälle Raksilaan. Luvassa on kuuma peli säätiedotuksen, mutta etenkin pelin kannalta. Edellinen kohtaaminen Vaassa oli tiukka ja päättyi lopulta Lipottarien hyväksi 0-1. 

Lipottaret lähtivät viime viikonloppuna etelään tuplareissulle pelaamaan Tahkon leidejä ja Helsingin Roihua vastaan. Molemmat ottelut olivat nihkeitä, Tahko kaatui lukemin 0-1 ja sunnuntaina 24.7 Lipottaret joutuivat taipumaan Roihulle kotiutuslyöntikilpailussa. Vaasa pelasi lauantaina Mynämäkeä vastaan ja hävisi puhtaasti 2-0.

Vaasan ja Lipottarien kesäkuussa pelattussa ottelussa Mailattaret pelasivat hyvän jakson ja lähtevät sen pohjalta jatkamaan tähänkin otteluun, kertoo Vaasan pelijohtaja Tommi Nevala. Ennen peliä Vaasalaiset kuitenkin terävöittävät lyöntiratkaisuja ja hiovat vielä ulkopelin kohdilleen. Nevala toteaa, että Lipottaret ovat ehdottomasti sarjan tasaisin ja urheilullisin joukkue, kuten sarjataulukkokin osoittaa. Kaikilla Lipottarien pelaajilla on keskitasoon verrattuna riittävästi juoksu-, heitto- ja lyöntivoimaa, joita menestymiseen tarvitaan, lisää Nevala. 

Nevala kertoo: "Oulu on mukava paikka pelata ja puitteet ovat viimeisin päälle. On mielenkiintoista päästä haastamaan sarjan kärkijoukkue, etenkin kun pystyimme tasaiseen peliin aiemmassa kohtaamisessa”.

Lipottaret-Mynämäki 17.7.2016

Mynämäen pelinjohtaja Markus Kitola tulee joukuueensa kanssa Ouluun sunnuntaina 17.7. hyvillä mielin. Ennen kauden alkua ykköspesiksen pelinjohtajien ennakoissa ei Mynämäkeä sijoitettu korkealle, mutta ulkopelin alettua kulkemaan on sijoituskin tällä hetkellä varsin hyvä eli jopa kolmen joukkoon pääseminen on täysin heidän omissa käsissä. Mynämäki pelaa lauantaina Lappajärvellä, joka on Kitolan mielestä selkeästi tärkeä peli ja ns. kuuden pisteen ottelu, mutta lupaa jättää vielä sunnuntaillekin jonkin verran paukkuja. Tavoitteena heillä on saada viikonlopusta yhteensä 2-3 pistettä. Tämän hetken kunto ja terveystilanne on niin hyvä kuin vain olla voi, mutta toki pitkät vierastuplat ovat sellaisia keskellä kesää, että aivan parasta porukkaa on mahdotonta saada jalkeille.

Mynämäen pelinjohtaja Kitola laskeskelee, että he ovat antaneet alkukaudella vastustajalle noin 11 takatilannetta peliä kohden, joista keskimäärin syntynyt 4,6 juoksua. Edellinen Lipottarien kohtaaminen Mynämäellä oli vähäjuoksuinen, eikä tilanteitakaan hirveästi siunaantunut (3-tilanteet  7-9 Oulun hyväksi). Samanlaista peliä Kitolan mukaan olisi helppo ennakoida tästäkin, mutta itseasiassa molemmilla on muutamia sen tasoisia etenijöitä, että 2-tilanteen puolustaminen alkaa olla kovin haasteellista hyvälläkin ulkopelillä. Mynämäen kannalta ratkaisevaksi muodostuu se, miten 3-tilannetta onnistutaan purkamaan. Esimerkiksi sellaiset välilyönnit jotka yleensä ovat tuottaneet juoksun, eivät enää riitä, joten niiden tilalle pitäisi keksiä jotain muuta...

 

Lipottaret-Kankaanpää 9.7.2016

Juhannustauko vietetty ja itä-lännet pelattu. Nyt jatkuu taas Lipottarien pelit ykköspesiksen osalta, kun satakunnasta saapuu Raksilaan pelaamaan Kankaanpää. Kankaanpää on pelannu Tiukkoja otteluita runkosarjassa, ja on pystynyt haastamaan kärkipään joukkueita todella vahvasti ja kovilla otteilla, mutta kolmen pisteen voittoa ei ole yhtään tullut. Edellisessä ottelussa, kesäkuun puolessa välissä Lipottaret lähtivät Kankaanpään vieraaksi, peli oli tiukka, joka päättyi nihkeästi 0-1.

Kankaanpään pelijohtaja Juha Haapasilta kertoo, että joukkueensa vireystila on hyvällä mallilla. Ja lauantaina Kankaanpää lähtee pelaamaan ulkopelin kautta. Haapasillan mukaan Lipottarien kärki on saatava kiinni, että Oulun Emilia Linnalle tulee mahdollisimman vähän tilanteita.

Ottelu pelataan lauantaina 9.7. kello 17.00 Raksilan pesäpallo stadionilla.

Lipottaret-Helsingin Roihu 19.6.2016

Sunnuntaina 19.6. klo 13.00 pelattavassa Lipottarien kotiottelussa vastaan asettuu Olli Erosen johtama Helsingin Roihu. Roihu on tällä hetkellä sarjataulukossa kuudentena, heillä on pistetilillä yhdeksän pistettä. Roihun ainoa kolmen pisteen voitto on tullut Porista. Helsinkiläiset ovat saaneet kaadettua Vaasan ja Hämeenlinnan voitokkaasti supervuoron ja kotiutuslyöntikilpailun kautta.

Roihun kausi on sujunut vaihtelevasti, mutta kuitenkin nousujohteisesti. Ulkopeli on Roihulla tiiviimpää, mutta sisäpelin kanssa on vielä tekemistä, kertoo Roihun pelijohtaja Olli Eronen. Sunnuntain peli tulee olemaan valtavan hieno haaste Roihun joukkueelle sarjajohtaja Lipottaria vastaan, lisää Eronen. 

Lipottaret-Lappajärven Veikot 8.6

Nyt on luvassa naisten ykköspesiksen kärkikamppailu, kun Lipottaria vastaan asettuu Lappajärven veikot. Lipottaret johtaa sarjaa ja Lappajärvi on sarjataulukossa toisena. Pisteitä Lipottarilla on tällä hetkellä 14 ja Lappajärvellä 12. Lappajärven kaksi pistettä lähtivät hävittyään yhden jakson Hyvinkäälle ja toinen piste lähti Vaasassa, kun Vaasa voitti ottelun lukemin 2-1s. Lipottarien edellinen peli oli Vaasaa vastaan tiukka ja hiukan nihkeä, mutta pisteet kuitenkin suuntasivat Oulua kohti.

Lipottaret- Lappajärvi ottelu pelataan keskiviikkona 8.6 Raksilan pesäpallostadionilla kello 18.00.

Lappajärven pelijohtajan Jukka-Pekka Tuomelan joukkueessa on hyvä fiilis ja kausi on alkanut hyvin. Joukkue lähtee haastamaan mielenkiinnolla ennakkoarvioiden mukaan sarjan kovinta joukkuetta, ottelusta odotetaan tiukkaa ja viihdyttävää ottelua, sanoo Tuomela. J-P Tuomelan mukaan Oulussa pesäpallo on kovassa nosteessa ja se tekee lajille hyvää.

Jatkuuko Lipottarien Emilia Linnan hurja vire Lappajärven Veikkoja vastaan ja nähdäänkö koko Oulun joukkueelta varmoja otteita ja upeita suorituksia keskiviikon pelissä?

Lipottaret-Pori 28.5

Lipottarien kausi on alkanut voitokkaasti; kolme peliä, kolme voittoa. Ensimmäisessä kotipelissä Hyvinkää kaatui mallikkaasti ja ensimmäisellä etelän pelireissulla vastaan asettui Hämeenlinna ja sitten Mynämäki. Pisteet lähtivät varmoin ottein mukaan Ouluun.

Lipottarien kotiottelu lauantaina 28.5 klo 18:00, pelataan poikkeuksellisesti Oulunsalon kentällä. Vastaan asettuu Porin Pesäkarhut.  Porin ensimmäinen sarjapeli Roihua vastaan (Helsinki), päättyi Roihun voittoon 2-0. Nuoren Porin joukkueen pelissä oli havaittavissa hermostuneisuutta, joka koitui kohtaloksi Roihun kokenutta joukkuetta vastaan. Porin toinen ottelu Kankaanpäätä vastaan oli tasainen, peli päättyi Porille 1-0.

Lipottarien joukkueen tämän hetkinen vireystila on erinomainen ja keskittynyt, pelinjohtaja Antti Vihtkarin kertomana. Vihtkari odottaa joukkueeltaan päättäväistä ja voitonnälkäistä peliä, joka näkyy ryhdikkäänä tekemisenä koko ottelun ajan.

Lipottaret - Hyvinkää, 14.05.2016

Oulun seudulla naispesäpallolla on vahvat perinteet. Oulun Lipon naiset pelasivat naisten Superpesistä viimeksi vuonna 2010. Vuonna 2014 perustettu naispesäpalloilun erikoisseura Oulun Lipottaret on tahdolla ja taidolla lähtenyt pitkäjänteiseen työhön naispesäpalloilijan pelaajapolun mahdollistamiseksi Suur-Oulussa. Pienessä, mutta elinvoimaisessa seurassa on tällä hetkellä joukkueet kolmessa eri sarjassa; naisten ykköspesiksessä, suomensarjassa sekä B-tyttöjen Superpesiksessä, jota pelataan kahdella joukkueella. Nuoresta iästään huolimatta seura on saanut jalansijaa jo monella pelikentällä.

Oulun Lipottarien kausi 2015 oli hieno: tuloksena edustusjoukkueen nousu suomensarjasta ykköspesikseen, B-tyttöjen Suomen mestaruus sekä maakuntasarjasta nousu suomensarjaan. Hallissa talvikaudella pelattavan Suomen mestaruuden seuran B-ikäiset ovat voittaneet nyt kahtena vuotena peräkkäin 2015 ja 2016.

Vierasjoukkue Hyvinkää on asettanut tavoitteeksi sijoittua runkosarjassa kolmen parhaan joukkoon ja paikan nousukarsintoihin. ”Vahvuuksiamme ovat hyvä ulkopeli, rohkea sisäpeli sekä vastustajille vaikea kotikenttämme Pihkala”, summaa pelinjohtaja Iiro Haimi. Ouluun joukkue saapuu hakemaan hyvää starttia kaudelle ja haastamaan kotijoukkuetta. ”Lipottarissa on tehty pitkäjänteisesti kovaa työtä, joukkueella on loistava ulkopeli sekä muutama superlahjakas yksilö, joten paluu pääsarjaan on hyvin todennäköinen”, ennakoi Haimi.

Kotijoukkue aloittaa ensimmäisen kautensa naisten ykköspesiksessä. Pelinjohtaja Antti Vihtkarin mukaan joukkueen tavoitteena on nousu Superpesikseen. ”Olemme valmiita ensimmäisestä pelistä lähtien ja tiedän näkeväni voittavia suorituksia koko joukkueelta”, luottaa Vihtkari. ”Hyvinkää on hyvin valmennettu ja selkeästi yhtenäinen joukkue, mikä tekee siitä vaarallisen vastustajan”, Vihtkari jatkaa. ”Lisäksi joukkueessa on mukana viisi Vahvelaista...”, hymyilee Vihtkari.